Vágólapra másolva!
Napjaink egyik legsikeresebb fitneszmodellje, a magyar származású Timea Majorova egy éve a debreceni Fitparádén indította be a nevével fémjelzett Fit and Beauty Modell World versenyt, s szombaton jön a második felvonás. A címvédő Toldi Zsuzsanna ismételne.

- Hogy érzi, milyen formában van?
- Keményen készülök, a heti egy pihenőnapról is lemondtam, és úgy érzem, a tavalyi formámon még tudtam javítani. Vállra mindenképpen szerettem volna erősíteni.

- Idén mire számít a versenyben?
- Reménykedem, hogy most is sikerül nyernem, de most nehezebb dolgom lesz. Tavaly csak magyarok indultak, most viszont lesznek külföldiek is, úgy tudom, hogy hét országból jönnek Debrecenbe.

- A magyar résztvevőket azért bizonyára ismeri, hiszen az ebben a sportágban versenyzők valamilyen szinten zárt kört képeznek.
- Ez inkább a testépítőkre igaz. Egy fitneszmodell-versenyen mindig megjelenhetnek új, eddig még nem látott lányok. Itt sokkal szubjektívabb annak a megítélése, hogy ki a legjobb, és nálunk a kevésbé izmos lányok is bátran elindulhatnak. Sőt, akár még többgyermekes anyukák is. Előre nem lehet tudni, milyen erős lesz a mezőny, s idén némileg változik a lebonyolítás is.

Forrás: [origo]

- Ez konkrétan mit jelent?
- Lesz egy fitneszruhás, sportruházatos forduló is. Mindenkinek egységes öltözetben, a Fitparádé színeiben, vagyis egy narancsos, ezüstös ruhában, valamint fehér sportcipőben és fehér térdzokniban kell megjelennie a színpadon. Ide egyébként egy előzsűrizés után már csak harmincan mehetnek fel. Reggel közösen betanulunk egy koreográfiát, és az első fordulóban kapott pontszám harminc százalékos súlyozással számít bele az értékelésbe.

- A maradék hetven százalékot vélhetően a fürdőruhás forduló pontszáma adja.
- Így van. Mindenki bemutatja a négy alapállást, utána pedig a zsűri összevetésre szólítja ki a versenyzőket.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

- Jól sejtjük, hogy a tavalyi fürdőruháját mindenki lecseréli?
- Szinte biztos, ezek a ruhák egyszeri alkalomra szólnak. Utána mennek a szekrénybe, és már csak emlékek lesznek.

- Ön milyen új ruhával rukkol ki?
- Egy fekete színű flitteressel. A ruhát varratom, utána viszont én díszítem fel, ezt nem bízom senki másra! Egyébként is szeretek pepecselni a flitterekkel és a strasszkövekkel, és így a végén biztosan olyan lesz a ruhám, ami nekem tetszik majd. A kövekkel amúgy nincs nagy gond, mert ezeket csak ragasztani kell, ellenben a flittereket egyesével felvarrni már jóval hosszadalmasabb. Már most biztosra veszem, hogy csak az utolsó pillanatban leszek kész!

- A tavalyi győzelmének milyen hozadéka lett?
- Nyertem egy amerikai fotózást, de ez vízumproblémák miatt csak most fog megvalósulni, éppen a Fitparádé után utazom Los Angelesbe. Mindazonáltal nem bánom, hogy így esett, mert most jobb formában vagyok, mint tavaly. Fotók azért itt Magyarországon is készültek rólam, amelyek megjelentek amerikai magazinokban. S Finnországba is meghívtak, ahol nagyon jól éreztem magam. Ami a népszerűséget illeti, akadnak, akik itthon felismernek, de szerintem a fitnesz még egyáltalán nem kap akkora teret a médiában, mint amennyit megérdemelne.