Vágólapra másolva!
Most vasárnap indul útjára az a különleges harcművészeti eseménysorozat, melynek során Magyarország öt nagyvárosában mutatkozik be S. Kovács Ádám világbajnoki ezüstérmes versenyző, aki speciális roadshow formájában népszerűsíti a sportágat.

A kísérlet hátteréül az a tény szolgál, hogy a keleti gyökerű küzdősport mára igen széles körben elterjedt, világszerte mintegy 40 milliónyian, míg Magyarországon mintegy 50 ezren űzik, és népszerűsége folyamatosan növekszik.

"Ez a sportág az egészséges életmódot és önfegyelmet tükrözi vissza. Napjainkban egyre fontosabb, hogy minél korábban felhívjuk és tudatosítsuk a fiatalokban az egészséges életmód jelentőségét, tanácsokkal lássuk el őket, hogyan őrizhetik mindezt meg, illetve hogyan állítsák vissza az egyensúlyt, ami egész életüket meghatározza" - írták a szervezők a rendezvény küldetéséről, amelynek védnöke a Magyar Karate Szövetség és a Sportoló Nemzet.

Hangsúlyos cél a sportág népszerűsítése, a fiatalok egészséges életmódra, kitartásra nevelése a karatesporton keresztül, hétvégi nyílt edzéssel, edzésmódszerek átadásával, életmódtanácsok nyújtásával.

Ezen túlmenően a fiataloknak lehetőségük nyílik személyesen is találkozni, együtt edzeni S. Kovács Ádámmal, akinek az október és február között, Miskolcot, Tatabányát, Kecskemétet, Dunaújvárost és Budapestet érintő körúton segítségére lesz a karateválogatott tagjai közül az Európa-bajnoki bronzérmes Tóth Beatrix, továbbá a magyar bajnok Ruzsinszki György és Papp Miklós.