Vágólapra másolva!
Egy héttel a rekordbeállítás után Brett Favre megelőzte a legendás Dan Marinót a hatpontos találatokat (touchdown) eredményező passzok tekintetében, és immár egyedül vezeti a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) örökranglistáját.

A Green Bay Packers 37 éves irányítója a Minnesota Vikings elleni 23-16-os siker alkalmával két touchdown-átadást produkált, ezzel már 422-nél jár.

"Azt szeretném, ha úgy emlékeznének rám a szurkolók, mint aki sok meccset nyert meg a csapatnak" - mondta szerényen Favre, aki 17. idényét tapossa az NFL-ben.

A Packers remekül kezdte az idényt, négyből négy győzelem áll a csapat neve mellett, szintén veretlen még a címvédő Indianapolis is, amely 38-20-ra verte a Denvert, Peyton Manning három touchdown-átadással zárt, egyszer pedig ő vitte be a labdát a célterületre.

Forrás: EPA

Brett Favre (balra) joggal mosolyog, a Green Bay még veretlen, ő pedig rekordot döntött

A Dallas is hibátlan, a Cowboys nagyon elpáholta a St. Louist, Tony Romo, a texasiak irányítója egyszer ugyan eladta a labdát, de kiosztott három TD-passzt, és egyszer ő maga fejezte be hat pontot érően a támadást egy 15-yardos futással.

A 27 éves quarterback az első félidő végén, 7-7-es állásnál nagyon szorult helyzetbe hozta magát, amikor nem bírta elkapni a hátratett labdát, sőt, utána még egyszer kicsúszott a kezéből, de aztán nagyot játszott, előbb meglógott a rárontó két védő elől, majd egy pazar testcselt bemutatva 37 yardot futott, ritkán látni ilyet egy irányítótól.

a 4. forduló eredményei:
New York Giants - Atlanta Falcons 16-3
Arizona Cardinals - Pittsburgh Steelers 21-14
San Diego Chargers - Kansas City Chiefs 16-30
Indianapolis Colts - Denver Broncos 38-20
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers 7-20
San Francisco 49ers - Seattle Seahawks 3-23
Atlanta Falcons - Houston Texans 26-16
Buffalo Bills - New York Jets 17-14
Miami Dolphins - Oakland Raiders 17-35
Dallas Cowboys - St. Louis Rams 35-7
Detroit Lions - Chicago Bears 37-27
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 27-13
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 16-23