Vágólapra másolva!
A párbajtőröző Rédli András után vasárnap a sportlövő Pál Balázs is aranyérmet szerzett a bangkoki Universiadén. Pál a standard pisztoly 3x20 lövéses számban bizonyult a legjobbnak 572 körös teljesítménnyel.

Az első magyar győztes, Rédli a versenye után arról beszélt, hogy némileg túlteljesítette célkitűzését.

"Mint bármelyik társam a magyar válogatottban, természetesen győzni jöttem ki, de megelégedtem volna egy pontszerző hellyel is, tehát a nyolcba kerülést már elfogadtam volna. Taktikusan vívtam, mentálisan nagyon összeszedtem magam erre a versenyre: koncentrált voltam, tulajdonképpen ennek köszönhetem a győzelmemet."

"Az volt a jellemző a mostani vívásomra, amit még nem vettem észre magamon sosem, hogy megalkuvást nem tűrően versenyeztem: nem volt pardon. Ezt talán először tudom elmondani magamról, de remélem, a jövőben így folytatom" - összegezte tapasztalatait.

Maradt még magyar érem, Hidvégi Vid lólengésben, Hetrovics Marcell pedig gyűrűn lett ezüstérmes. Vasárnap jól szerepelt még rajtuk kívül Fekete Levente is, aki gyűrűn ötödik, lólengésben hetedik lett. Ugrásban Szalontai István hatodikként zárt.

Az egyetemi-főiskolás férfivízilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén 10-8-ra verte a spanyol csapatot, és a viadal honlapja szerint továbbjutott. A párbajtőröző Szász Emese a negyeddöntőben kapott ki, míg Izsó Katalin és Kiskapusi Dóra a 32 között esett ki. A férfi tőrözők közül Széki Bence a 16, Szabados Gábor pedig a 32 között búcsúzott.

Atlétikában, férfi 5000 méteren Végh Tibor kilencedik lett, míg a gerelyhajító Szabó Nikolett selejtezős csoportjából ötödikként került a fináléba. Az úszó Reményi Diána 400 méter vegyesen összesítésben a 13. lett, miután a B döntőben ötödikként csapott célba. A teniszező Tatár Borisz nem jutott a 16 közé, miután két játszmában vereséget szenvedett a 15. helyen kiemelt szerb játékostól.