Vágólapra másolva!
Kuttor Csaba nyerte a triatlon Tour-sorozat idei 5., Fadd-Domborin rendezett állomását, amely egyben sprinttávú országos bajnokság volt, de összetettben az ezúttal második helyen végző Pocsai Balázs az utolsó, szombathelyi versenytől függetlenül bebiztosította elsőségét. 

A verseny viharos erejű szélben vette kezdetét a 750 méteres úszással, amelyet Kuttor fejezett be elsőként, azonban jelentős előnyre nem tudott szert tenni. A 20 km-es kerékpározás során a miskolci versenyző szökni próbált Bajai Péterrel, de legnagyobb riválisa, Pocsai, valamint Török Dániel felért rá, így a négyes visszavett a tempóból. Végül egy 13 fős boly egyszerre kezdhette meg az 5 km-es futást.

A várakozásoknak megfelelően Kuttor és Pocsai azonnal az élre állt és a táv feléig együtt haladtak, ekkor viszont Kuttor "robbantott" és otthagyta vetélytársát, így viszonylag nagy fölénnyel elsőként ért célba. Kuttor mellett Pocsai és Bajai Péter állhatott fel a győzelmi dobogóra.

Kuttor ezzel két második hely után idén első győzelmét aratta, viszont Pocsainak mégis behozhatatlan az előnye összetettben, ugyanis mostani ezüstérme mellé három első helyet is begyűjtött, s most már csak egy állomás, a "Vasi Vasember" van hátra.

Eredmények:
Sprint ob, férfiak:
1. Kuttor Csaba (Uniqua Team Miskolc) 55:58 p
2. Pocsai Balázs (Debreceni Sportcentrum) 56:27
3. Bajai Péter (Mogyi SE Baja) 56:38