Vágólapra másolva!
Aranyérmes lett a Vanek Margit, Kovács Zsófia, Koch Renáta összeállítású magyar csapat a finnországi Kuopióban rendezett, U23-as triatlon Európa-bajnokság váltóversenyében.

A trió minden tagjára 300 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás várt. Lehmann Tibor szövetségi kapitány beszámolója szerint a budaörsi Vanek orosz riválisával együtt már az úszáson meglépett a többiektől, s ez a különbség a másik két szám során is megmaradt, így a két csapat tulajdonképpen együtt válthatott az élen.

A gyöngyösi Kovács Zsófia szintén tudta tartani a rivális által diktált tempót, ennél fogva a szombaton egyéniben második Koch Renátára maradt a döntés. A bajai versenyző ezúttal úszásban nem szakadt le, ez pedig - mivel kitűnő futó - már előrevetítette a magyar győzelmet, s végül jó 200 méternyi előnnyel szakíthatta át a célszalagot.

A férfiaknál a Vanek Ákos, Nógrádi Tamás és Fecskovics Attila alkotta váltó ötödik lett, ezzel sikerült javítaniuk a vártnál gyengébb egyéni szereplés után.

Az ifjúságiaknál is volt magyar érem: ebben a korosztályban harmadik lett a lányváltó, míg a fiúk az ötödik helyen értek célba.

* * *

A férfiaknál a kanadai Simon Whitfield, míg a nőknél az új-zélandi Andrea Hewitt nyert a triatlon Világkupa-sorozat kitzbüheli állomásán, amelyen legjobb magyarként Lipták Tamás 30. lett. Kuttor Csaba 40., Török Dániel pedig 58. helyen ért célba, míg a női mezőny egyetlen magyar indulója, Szabó Zita 52. lett.

Eredmények:
férfiak:
1. Simon Whitfield (kanadai) 1:42:56 ó
2. Frederic Belaubre (francia) 1 mp hátrány
3. Brad Kahlefeldt (ausztrál) 5 mp h
...30. Lipták Tamás 2:08 p h.
...40. Kuttor Csaba 2:58 p h.
...58. Török Dániel 5:34 p h.

nők:
1. Andrea Hewitt (új-zélandi) 1:54:31 ó
2. Eva Dollinger (osztrák) 2 mp hátrány
3. Nicky Samuels (új-zélandi) 13 mp h.
...52. Szabó Zita 8:01 p h.