Vágólapra másolva!

Lefújták a Balaton-átúszást

A 26. Coca-Cola Balaton-átúszás szervezői a meteorológia előrejelzések által jósolt erős szél miatt szombaton nem rendezik meg a versenyt.

A szakvélemények szerint szombaton a térségben felerősödő szél nem teszi lehetővé a Balaton-átúszás megrendezését. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es viadalra a szervezők közel tízezer úszót vártak. Az új időpontról jövő csütörtökön döntenek.

Elmarad a Balatonalmádiaban vasárnapra tervezett nemzetközi viadal, a hosszútávúszók Európa Kupája is. Az EK kényszerű lefújásáról Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára azt mondta, hogy a verseny törlése nemcsak anyagi, hanem elsősorban presztízsveszteséget hoz számukra. Úgy fogalmazott, hogy szenvedő alanyává váltak egy buta jogszabálynak, mivel azt fürdőzőkre, nem pedig a nagy hullámokon is edződött versenyúszókra találták ki, és megpróbálják mielőbb elérni, hogy a hatósági rendelkezést számukra kedvezően módosítsák.

"A vasárnapi Európa Kupa-futamot, amelyre hat országból érkeztek volna hosszútávúszók, és amelyet a legjobbjaink számára a jövő májusi, sevillai világbajnokság első válogatóversenyének hirdettünk meg, az olimpiai, 10 kilométeres távra írtuk ki. Azzal, hogy lemondani kényszerültünk, nehéz helyzetbe hozzuk magunkat, hiszen annak idején eleve nagy harcban tudtuk megszerezni. Ráadásul bejelentkeztünk a jövő évi junior Európa-bajnokság házigazdájának is, de ezek után attól félek, hiába próbálkozunk a rendezési jog elnyerésével" - jelentette ki Németh Zsolt.