Vágólapra másolva!
Augusztus 6-12. között a kaposvári Lovas Akadémián rendezik meg az idei nyílt lovastorna Európa-bajnokságot. A rangos viadal szerdai sajtótájékoztatóján bejelentették: jól haladnak az előkészületek, és július első napjáig 20 ország csaknem 250 sportolója küldte el a nevezését.

Kaposváron már csaknem harminc éve rendeznek lovasversenyeket, és két évtizede a nemzetközi élmezőny is rendszeresen eljön Somogyba. A Lovas Akadémia a határainkon túl is nagy elismertséget vívott ki magának.

A sikeres rendezvényeknek köszönhető, hogy az intézmény évről évre előre lép, és nem lesz ez másként a 2007-es esztendőben sem. A kaposvári lovasbázis idei programjában 45 verseny szerepel. A kínálatból kiemelkedik az augusztusi, nyílt lovastorna Európa-bajnoskág, valamint az októberi, immár huszadik díjlovagló Világkupa-forduló.

A lovassportok képviselői és a magyar közönség számára máig emlékezetes az 1996-os kaposvári lovastorna-világbajnokság. A nagysikerű rendezvény után néhány év szünet következett, majd újból erőre kapott ez a szakág a somogyi megyeszékhelyen, augusztusban pedig már nyílt Európa-bajnokság házigazdája lesz az impozáns létesítmény.

A szervezők négy földrészről várnak indulókat, és egyéniben, illetve csapatban hirdetnek majd győzteseket. Várhatóan az osztrákok, a svájciak, a németek és a szlovákok érnek majd el dobogós helyezéseket, a magyaroktól pedig hazai környezetben döntős eredményeket vár a szakvezetés. Már nagy az érdeklődés az esemény iránt: csaknem ezer külföldi jegyigénylés futott be eddig a rendezőkhöz.

A szerdai szervezőbizottsági ülésen a Magyar Lovasszövetség főtitkára, Fugli Károly átadta a város képviseletében jelen lévő Sárdi Péter vagyongazdálkodási igazgatónak a Magyar Lovassportok Települése kitüntető címet.