Vágólapra másolva!
A jövő évi pekingi olimpián ritmikus gimnasztikában a kéziszercsapatok versenyében tizenkét együttes szerepelhet, egyéniben pedig huszonnégyen indulhatnak, ami hűen tükrözi, milyen nehéz lesz kvótát szerezni. Két fiatal, a 17 éves Benyó Fruzsina és a 15 éves Vass Dóra azonban megpróbálja a szinte lehetetlent.

- Van esély arra, hogy legyen magyar induló Pekingben? Vagy be kell érni azzal, hogy az Eb-n és a vb-n megmutatjuk magunkat? - kérdeztük az elmúlt két év magyar bajnokát, a többszörös kupagyőztes és mesterfokú bajnok Benyó Fruzsinát.
- Esély természetesen van, de ahhoz, hogy majd az ősszel a patraszi világbajnokságon megszerezzük a kvótát, még rengeteget kell dolgoznunk. S persze a vb-n, ahol minden eldől, egyik szerrel sem szabad hibázni. Bár nagyon nehéz lesz, Vass Dórival, aki egyébként a klubtársam az Óbuda RSG TC-ben, nem tettünk le arról, hogy kijussunk az olimpiára.

- Csapatban nem próbálkoznak?
- Tavaly úgy nézett ki, összeáll egy csapat, s felvetődött, hogy én is beszállhatnék. Az edzőmmel, Érfalvy Nórával azonban úgy döntöttünk, maradok az egyéninél. S bevallom, egyéniben jobban is szeretek versenyezni.

- A versenyszezonba már belerázódott?
- Már igen, de nem volt könnyű, mert tavaly egyéniben Eb-t és vb-t sem rendeztek, így 2006-ot afféle pihenős évnek foghattuk fel. A mostani viszont nagyon kemény, a vb előtt Bakuban Eb-t is rendeznek, de addig is egymást érik a versenyek. Már indultam a moszkvai Grand Prix-n, utána New Yorkban egy nemzetközi versenyen, az elmúlt hét végén a portugáliai Portimaóban Világkupán, s jövő szerdán Franciaországba utazunk, ugyancsak Világkupára. Most hét végén pedig itthon a Budapest-bajnokságon szerepelünk, a Láng Sportcsarnokban.

- Melyik versenye sikerült a legjobban?
- A New York-i, ahol összetettben bronz-, kötéllel és karikával ezüstérmes lettem. S itt is éreztem magam a legjobban, New York nagyon tetszett. Korábban még soha nem voltam ebben a városban, szóval, nagy élmény volt látni!

Forrás: [origo]
A világutazó Benyó Fruzsina már Madeirán is megfordult

- Moszkvában és Portimaóban is az olimpiai bajnok orosz Alina Kabajeva nyert, aki a jelek szerint 24 évesen is tartja a formáját. Önt is láthatjuk a szőnyegen 24 évesen?
- Az még nagyon messze van, de az biztos, hogy egyelőre nincs szándékom abbahagyni az rg-t. Persze, fontos az iskola is, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban harmadikos vagyok, és az érettségi után természetesen szeretnék tovább tanulni. Azt, hogy hol, még nem tudom, de arra vonatkozóan már vannak elképzeléseim, hogy mi szeretnék lenni: gyermekorvos, fogorvos, vagy sportorvos.

Fábik Tibor