Vágólapra másolva!
A Budaörsi Önkormányzat képviselő testülete egyhangúlag 9,6 millió forintot szavazott meg Igaly Diána sportlövő olimpiai bajnoknak arra, hogy új lőteret vásároljon.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az ülésen megjelent sportolónő vállalta, hogy legkésőbb 2008 augusztusáig elhagyja a budaörsi lőteret. A pálya végleges bezárása elé azonban egy újabb akadály hárult, ugyanis kiderült, hogy Igalyn kívül másnak is van engedélye rá, így előbb tisztázni kell a jogi helyzetet

"December végéig találnom kell egy területet, amelyre ráépíthetem a pályát, amiből ráadásul kettő kell szakmai okok miatt. Nagyon remélem, hogy sikerül ebből a pénzből megoldanom ezt a helyzetet" - mondta az athéni nyári játékok skeetlövő bajnoknője, aki több mint egy éve egy budaörsi zajrendelet miatt nagyon nehéz körülmények között készül. "Egyelőre nem változik a helyzet, napi két órát edzhetek Budaörsön, és kizárólag hétköznaponként."

Forrás: EPA

Igaly a pekingi olimpiára még nem kvalifikálta magát, s erre már csak négy lehetősége maradt, legközelebb a májusi, lonatói Világkupán.