Vágólapra másolva!
A paralimpiai bajnok Szekeres Pál kerekesszékes vívó és Szabó Nikolett Diána vb-első cselgáncsozó lett a 2006-os év paralimpiai sportolója.

A Törekvés SE-ben versenyző Szekeres tavaly tőrben második, kardban harmadik lett a torinói vb-n, míg a JDSE-ben dzsúdózó Szabó a franciaországi világbajnokságról tért haza a 70 kg-os súlycsoport aranyérmével.

"Azt szeretném, ha jövőre már nem lehetne itt nyerni egy vb-ezüsttel. Minél több érmet kívánok magunknak a szombathoz 500 napra kezdődő pekingi paralimpián" - mondta az ünnepélyes díjátadón Szekeres, az egykori GYISM helyettes államtitkára.

A csapatok között a vb-második férfi bocsások, Béres Dezső és Gyurkota József kapták a legtöbb szavazatot, az év edzője a vívó Beliczay Sándor, 2006 vezetőedzője pedig a cselgáncsos Keserű József lett.

Az év paralimpiai sportolói:
férfiak: 1. Szekeres Pál (vívás) 32 szavazat 2. Vincze Gábor (cselgáncs) 24 3. Sors Tamás (úszás) 21
nők: 1. Szabó Nikolett Diána (cselgáncs) 32 2. Engelhardt Katalin (úszás) 25 3. Dani Gyöngyi (vívás) 17
csapat: 1. Férfi bócsa (Béres Dezső, Gyurkota József) 31 2. Női kerekesszékes vívók (Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Jurák Andrea, Krajnyák Zsuzsanna, Pálfi Judit) 28 3. Férfi kerekesszékes teniszezők (Farkas László, Prohászka Csaba) 7
edző: 1. Beliczay Sándor (vívás) 25 2. Fóris Erika (úszás) 14 3. Rétfalvi Róbert (bócsa) 9.