Vágólapra másolva!
A budapesti Stefánia Palotában április 29-én 34 kategóriában rendezik meg a Multipower IFBB fitnesz és testépítő kupát, amely az év legnagyobb hazai versenye lesz. Legjobbjaink pedig már az esztendő nemzetközi mérettetéseire, a világ- és Európa-bajnokságokra is hangolnak.

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség (MTFSZ) 2007-ben tizenöt versenyt rendez, így a tavalyi öt után idén jóval mozgalmasabb lesz a szezon a sportágban. A nyitó eseményt Kaposváron már lebonyolították, a hó végén, április 29-én pedig a Stefánia Palotában kerül sor az esztendő legnagyobb hazai versenyére. Az immár tizenötödik akalommal megrendezésre kerülő Multipower-kupa az elmúlt években világviszonylatban is kiemelkedő színvonalú sporteseménnyé vált. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy jó néhány versenyzőnk - Simon Tamás, Székely Mónika, Vargha Viola, Tóth Boglárka, Nagy Viktória - ma már a világ élvonalába tartozik

"Számomra az év legfontosabb versenye a szicíliai junior világbajnokság lesz, majd szeptemberben. A 2006-os vb-n ezüstérmes voltam, s most győzni szeretnék. Tornász múltam van, így a versenygyakorlattal nem lesz gondom, ezt a fordulót tavaly meg is nyertem, de testben szerintem is jobb volt nálam egy orosz lány, és megérdemelten lett első" - fogalmazott a 18 éves Nagy Viktória az MTFSZ csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyre Sopronból a hajnali vonattal utazott fel. Ám a vonatozáshoz hozzá lehet szokva, hiszen a határ túlodalán, Mattersburgban jár gimnáziumba.

A 2005-ös fitneszmodell világbajnok Vargha Viola tavaly testépítésre váltott, s egy vb-4. hellyel mutatkozott be. Idén ő is ott lesz a szícíliai vb-n, s indul a júniusi tyumenyi Eb-n is. "A többszörös világbajnok román lány kinőtt a junior korosztályból, ahol 21 év a felső korhatár, így vele már ne kell számolnom. Ám nem csak ezért bízom abban, hogy idén felállhatok a vb-dobogóra. Az Eb-n is szeretnék érmet szerezni, de itt sem lesz könnyebb dolgom, mert főleg az orosz, a cseh és a lengyel lányok a legnagyobb riválisaim" - mondta el az [origo] érdeklődésére a 19 esztendős, a Testnevelési Egyetemen tanuló Vargha Viola.