Vágólapra másolva!

Gyilkosság áldozata lett a pakisztáni krikettkapitány

Gyilkosság áldozata lett a pakisztáni krikett-válogatott angol szövetségi kapitánya, Bob Woolmer - közölte csütörtökön a jamaicai rendőrség.

Az 58 esztendős szakember holttestét kingstoni szállodai szobájában találták meg vasárnap, néhány órával azután, hogy együttese a világbajnokságon kikapott Írországtól és kiesett.

A kórboncnok hivatalos jelentése megállapítja, hogy Woolmer halálát fulladás okozta, kézzel fojtották meg, így a jamaicai rendőrség gyilkosságként kezeli az ügyet - közölte Lucius Thomas rendőrfelügyelő közleményében, amelyet egy szóvivő ismertetett.

A rendőrség csütörtökön kihallgatta a pakisztáni válogatott tagjait és ujjlenyomatot vett tőlük. A csapat ezután Montego Bay üdülőhelyre utazott, ahonnan szombaton tér haza. Egy korábbi feltevés szerint Woolmert egyes krikett-körök gyilkoltatták meg, akiknek az ügyeit tervezett könyvében le kívánta leplezni.

Lord Paul Congdon, a Nemzetközi Krikett Szövetség (ICC) korrupcióellenes részletének vezetője vizsgálatot kíván indítani annak megállapítására, hogy korrupciós ügyeknek volt-e köze a szövetségi kapitány halálához - közölte Malcolm Speed, az ICC ügyvezetője.