Vágólapra másolva!

Átevezte egy magyar páros az Atlanti-óceánt

Első magyar párosként csütörtökön kikötött Antigua szigetén Pálos Andrea ás Rakonczai Gábor, akik 51 nap alatt evezték át az Atlanti-óceánt.

"Sírtak az örömtől, és rettenetesen fáradtak. A fiatalokat apukájuk és Andrea édesanyja várta a szigeten, az egész család nagyon boldog" - mondta Filei Henriett, a fiatalok ismerőse, aki telefonon beszélt velük, miután partot értek.

Pálos Andrea és párja, Rakonczai Gábor saját tervezésű, és kivitelezésű tengeri evezős hajójával indult útnak január 9-én a kanári-szigeteki Gran Canariából, azzal a céllal, hogy átevezik az Atlanti-óceánt. Magyar csapatnak ez még eddig nem sikerült.

A fiatalok az ötezer kilométeres távolságot 51 nap alatt teljesítették. A távirati iroda az ezredik kilométer megtétele után beszélt Pálos Andreával telefonon, aki akkor azt nyilatkozta: rövidebb célokat tűztek ki maguk elé, nem akarnak belegondolni, hogy még négyezer kilométer előttük van.

Gyümölcslével ünnepeltek minden megtett 500 kilométert, és bonbonnal, vagy gyümölcskonzervvel minden ezer kilométert. A fiatal evezősök várhatóan március 10-én, szombaton érkeznek Budapestre, akkor mesélnek majd részletesen az útról, kalandjaikról.