Vágólapra másolva!

Super Bowl: össznépi vécézéstől óvják Amerikát

A miami illetékesek arra kérték a város lakosságát, hogy az amerikaifutball-döntő idején lehetőleg ne mindenki a szünetben menjen vécére, ez ugyanis meglehetősen megterhelné a csatornahálózatot.

Egyben annak a reményüknek adtak kifejezést, hogy a tévénézők megtervezik egészségügyi szüneteiket, és tekintettel lévén a felkérésre, sokan nem a félidőben látogatják majd a mellékhelyiséget. "Számunkra már az is jobb lenne, ha közvetlenül a találkozó előtt, illetve az után mennének a nézők vécére" - igyekezett alternatívát nyújtani Frank Calderon, a helyi csatornázási művek szóvivője.

Vélhetően hasonlóban reménykednek más városok szakemberei is, a magyar idő szerint hétfő hajnalban sorra kerülő Super Bowlt ugyanis becslések szerint mintegy 90 millióan tekintik majd meg televízión az Egyesült Államokban, s ha valamennyien a szünetben könnyítenének magukon, 1,3 milliárd liter folyadékot juttatnának szinte egyszerre a csatornákba. Ez állítólag annyi, mint a Niagara-vízesés vízhozama 39 perc alatt.

A döntőt a Chicago Bears és az Indianapolis Colts játssza a miami Dolphin Stadiumben.