Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a budakalászi Megarénában minden idők legnagyobb mezőnyével, 44 ország versenyzőinek részvételével rendezik meg a Multipower IFBB junior és masters fitnesz-, bodyfitnesz-, valamint testépítő-világbajnokságot.

"A hét végi világbajnokság mindenképpen különleges lesz, s egyrészt természetesen örülünk annak, hogy soha nem látott hatalmas mezőny jön össze nálunk, ugyanakkor így a versenyzőinknek kétségkívül nagyon nehéz dolguk lesz. Úgy látom, hogy többen kicsit meg is ijedtek, ám én bízom benne, hogy a junior indulóink egyharmada az első nyolc között végez a kategóriájában" - fogalmazott a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség (MTFSZ) hétfői sajtótájékoztatóján Huber István elnök.

Bara Csaba, az MTFSZ marketingigazgatója kitért arra, hogy Magyarország 2002, 2004 és 2005 után immár negyedszer lesz világverseny házigazdája, s Budapest igen kedvelt helynek számít a nagyvilágban. Az Eb-t idén az oroszok Szibériában, Moszkvától kétezer kilométerre, Tyumenyben rendezték meg, ami érthetően kevésbé volt népszerű. A budakalászi Megarénában sorra kerülő világbajnokságon azonban a hét végén 44 ország reprezentánsai lépnek fel. A vb-n a szombati elődöntők után vasárnap tizenhét kategóriában osztanak érmeket.

A negyvenfős magyar csapatból az éremszerzése leginkább Simon Tamásnak (testépítés), valamint Nagy Viktóriának (fitnesz) és Vargha Violának (testépítés) van esélye, bár utóbbi - a tavalyi vb negyedik helyezettje, a 2005-ös fitneszmodell-világbajnok - visszafogottan nyilatkozott:

"Mivel rengeteg induló lesz, és bizonyára köztük sok olyan, akivel még soha nem találkoztam, egyelőre csak annyit mondok, hogy a célom a legjobb hat közé jutás. Az úgynevezett szabad pózt egyperces zenére ugyanis már csak a legjobb hat versenyző mutathatja be a döntőben. Brahms Ötödik magyar táncá-ra állítottam össze a gyakorlatomat, és remélem, a nézők ezt is láthatják majd. Ami az esélyeket illeti, a világbajnok román lány már kinőtt a juniorok közül, s szerintem most a tavaly mögötte második helyezett cseh lány nyerhet. Az izomtömegemet tekintve tőle biztosan elmaradok, mert 2006 előtt fitneszmodell-versenyeken indultam, s tulajdonképpen csak tavaly váltottam a testépítésre" - fogalmazott az idén Eb-bronzérmes Vargha Viola, aki elárulta még, hogy a verseny előtti héten már csak fehérjét és halat fogyaszt. - "November 16-án ünnepeltem a 20. születésnapomat, de nem volt az igazi, mert már akkor is javában diétáztam. Ám az biztos, hogy a verseny után, vasárnap este mindent bepótolok!"