Vágólapra másolva!
Mindhárom hálaadás napi mérkőzés a papírforma szerinti eredményt hozta az NFL-ben, magabiztosan nyert a Green Bay Packers, a Dallas Cowboys és a címvédő Indianapolis Colts is.

A Green Bay a Detroithoz látogatott, és a vendégek három negyed alatt el is döntötték a találkozót.

A negyedik negyedben a Lions valamelyest feltámadt, de a három touchdownnyi különbséget nem tudta ledolgozni. Brett Favre szinte tökéletesen játszott, 381 yardot passzolt, három átadásából is touchdown született, mindössze egyszer hibázott, amikor a Lionsnak sikerült kiütni a kezéből a labdát. Az ünnepnap első meccsét a Green Bay nyerte 37-26-ra.

A Dallas bemutatót tartott a Jets ellen, a Kellen Clemens irányításával játszó New York mindössze három pontot tudott szerezni, a Cowboys tökéletesen levédekezte minden próbálkozását.

Forrás: EPA

Julius Jones összesen 64 yardot futott a Jets ellen

Tony Romoéknak ellenben jól ment a játék, Marion Barber és Julius Jones 160 yard fölött futott, míg az irányító két TD-passzal járult hozzá a győzelemhez. A találkozó egy testvérharcot is hozott, hiszen a Jetsnél Thomas, a Cowboysnál Julius Jones próbált minél többet szaladni a tojáslabdával. A Dallas megérdemelten nyert 34-3-ra.

A harmadik meccsen az Indianapolis Colts vizitált a gyenge formában lévő Falconsnál, amelyben Byron Leftwich egy meccses kezdése után ismét Joey Harrington irányított. A Coltsból ismételten hiányzott Marvin Harrison, ám ezúttal ez egyáltalán nem látszott a játékán, elsősorban Anthony Gonzalez miatt.

Az újonc elkapó 105 yardot gyűjtött hat elkapásból. Peyton Manning három TD-t passzolt, és ezekkel együtt már ő az ötödik a passzolt TD-k listáján. A Falcons egyik játékosa is átlépett egy mérföldkövet, Warrick Dunn túl van a 10 000. futott yardján. A 31-13-as végeredmény már a harmadik negyedben kialakult, az utolsó játékrészben pont nélkül maradtak a csapatok.

eredmények:
Detroit Lions - Green Bay Packers 26-37
Dallas Cowboys - New York Jets 34-3
Atlanta Falcons - Indianapolis Colts 13-31