Vágólapra másolva!
Június 15. és 17. között Budapesten immár harmadik alkalommal kerül sor a Szigeti Sportvarázsra, a főváros legjelentősebb szabadidős sportrendezvényére. A Margitszigeten több mint kétszáz ingyenes program várja az érdeklődőket, akik a három nap alatt tizenöt olimpiai bajnokkal is találkozhatnak.

"Mivel a Szigeti Sportvarázsra az iskolai év zárását követő első hét végén kerül sor, idén is rengeteg érdeklődőre számítunk a főváros legjelentősebb szabadidős sportrendezvényén, ami egyúttal kulturális rendezvénynek is tekinthető" - szögezte le az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján - amelyre az egyik helyszínen, a Palatinus strandon került sor - Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

Hozzá csatlakozva Szabó István főszervező konkrét számadatokkal rukkolt ki: "Tavaly több mint 40 ezren vettek részt az eseményen, ám idén kedvező időjárás esetén még több érdeklődőkre számítunk. Nyolc helyszínen több mint kétszáz, ebből a Palatinus strandon hetven ingyenes programmal készülünk" - árulta el a fővárosi önkormányzat sport ügyosztályának vezetője.

Szabó István külön kiemelte a hatszoros aerobik világbajnok Katus Attila nevével fémjelzett Coca-Cola Magyarország testébresztő programot, amelynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás és a sportolás jelentőségére. A program amellett, hogy minél több és rendszeresebb mozgásra ösztönöz, hangsúlyt fektet a kiegyensúlyozott táplálkozás népszerűsítésére.

A Szigeti Sportvarázs (www.szigetisportvarazs.hu) helyszínei a következők lesznek: Margitszigeti Atlétikai Centrum, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet evezős telepe, Palatinus strand, UTE teniszstadion, Nagyrét, Építők kajak klub, Ökosziget. Újdonság, hogy az idei Szigeti Sportvarázs egyúttal a pekingi olimpia jegyében is zajlik, és azok között, akik legalább hét sportágban kipróbálják magukat, egy kétszemélyes olimpiai utazást sorsolnak ki a szervezők.

A választható sportágak között megtalálható a labdarúgás, az atlétika, az úszás, az asztalitenisz, a tollaslabda, az evezés, a kajak-kenu, a lovaglás, a súlyemelés, de a strandröplabda, a tájfutás, a falmászás, a sakk és a rádiós rókavadászat - többek között. A rendezvényen rengeteg sportági bemutatót is láthatnak az érdeklődők, így például több harcművészeti ágban, vívásban, birkózásban, szinkronúszásban, ritmikus gimnasztikában.

Forrás: [origo]

Pulai Imre olimpiai bajnok kenus Madaras Ádám világbajnok öttusázóval beszéli meg a jövő hét végi programot

A programokon jelen lesz a Peking Szurkolói Klub 15 olimpiai bajnoka is: Czene Attila, Csollány Szilveszter, Dunai Antal, Fábián László, Gyulay Zsolt, Kárpáti György, Kovács Antal, Novák Ferenc, Magyar Zoltán, Martinek János, Mizsér Attila, Nagy Tímea, Németh Angéla, Pulai Imre és Rózsa Norbert.

A Margitsziget több pontján felállított színpadokon kulturális és szórakoztató programok, táncbenutatók, koncertek is zajlanak majd. A környezettudatos életmód jegyében lesz szelektív hulladékgyűjtés, parlagfűirtás és környezetbarát autóbemutató, az egészségmegőrzés jegyében pedig ingyenes egészségügyi szolgáltatások, szűrőprogramok várják a jövő hét végi Szigeti Sportvarázsra kilátogatókat.