Vágólapra másolva!
A hétvége két parázshangulatú, feszített iramú meccset tartogatott az amerikaifutball kedvelői számára, a Gladiátorok szoros meccsen végeztek a Lovagokkal, míg a Wolves II az első magyarországi hosszabbításban diadalmaskodott a Démonok felett.

Debrecen Gladiators - Budapest Black Knights 14-0 (7-0)

A reggel szakadó eső áztatta Nagyerdei stadionban még délután is sár és pocsolyák borították a pályát. Az első negyedben mindkét csapat a terepviszonyokkal ismerkedett, a támadó osztagok rengeteget hibáztak, és a sok szabálytalanság mellé nem társultak eredmények. Az első félidő végén Hanász szerzett touchdownt egy remek futással.

A szünet után sem változott a játék képe, a támadók továbbra is sok hibával és labdavesztéssel játszottak, továbbra sem tudtak pontokat szerezni, és a szabálytalanságok sem ritkultak. A védelem azonban kifejezetten jól működött mind a két oldalon, a Lovagok például nem is jutottak át a hazaiak térfelére az utolsó negyedben, amikor viszont Kuruc szerzett még hat pontot a debreceni csapatnak, és az extra pontot is értékesítették, így alakult ki a végeredmény.

A Lovagok számára az alapszakasz véget ért, a Debrecenre még vár egy mérkőzés.

Budapest Wolves II - Nagykanizsa Demons 27-24 (14-0, 21-21)

Magyarországon eddig nem látott izgalmakkal debütált a Láng-Vasas pálya szombaton. Az első félidőben a Wolves támadócsapata dominált, míg a védelmük remekül állította meg a vendég Nagykanizsát, így két TD-nal vezettek a szünetben.

A szünetben alapos fejmosást kaphatott a Demons, hiszen a második félidőre egy teljesen más arcát mutatta a csapat. Sikerült meglepniük a pesti csapatot, a lefújás pillanatában már 21-21 volt az állás. Magyarországon még nem volt példa pontegyenlőségre tétmeccsen, így ez volt az első mérkőzés, ahol a hosszabbítás döntött.

A végső harcban egyre inkább elszabadultak az indulatok, de a kakaskodást a bírók jól kezelték, komolyabb probléma nem adódott. A divízió alapszakaszának legizgalmasabb mérkőzésén győzték le a kanizsai csapatot a Farkasok, így biztosítva helyüket a rájátszásban.