Vágólapra másolva!
Egy olimpiai kvóta, illetve mindhárom szakágban legalább egy érem megszerzését várja a magyar csapattól Kissné Oroszi Edit szövetségi kapitány a szerdán kezdődő légfegyveres Európa-bajnokságon, Deauville-ban.

A sportlövők 10 méteres kontinesviadala különösen fontos állomása az évnek, hiszen a franciaországi eseményen a felnőtteknél minden olimpiai számban, azaz mindkét nem puska és pisztolyos küzdelmeiben három-három pekingi indulási jog talál gazdára. Ennek megfelelően a mezőny - amint azt megerősítette a helyszínen tartózkodó szakvezető - nagyon erős lesz. Kissné Oroszi Edit elmondta, hogy a szövetségek legjobb juniorjaikat is a felnőttek között indítják a kvalifikáció reményében.

"A felkészülésünk, úgy érzem, jól sikerült, ennek ellenére nagyon nehéz lesz kvótát szerezni. Egy ilyen sűrű mezőnyben apróságok döntenek érmekről, döntőről és kvótáról egyaránt, ezért is hangsúlyozom, hogy az utóbbit illetően egynek már nagyon örülnék" - mondta elöljáróban a kapitány.

Forrás: MTI

Sidi Péter már Pekingre koncentrálhat

Esélylatolgatása során a női csapatot emelte ki elsőként, ugyanis a puskások, azaz Joó Éva, Nagy Zsófia és Miskolczi Júlianna, illetve a pisztolyosok, Sike Renáta, Csonka Zsófia és Erdős Dorottya is egyre biztatóbb eredményeket érnek el az utóbbi időben:

"Meg kell mondjam, hogy január végén kicsit el voltam keseredve a versenyzők produkciói láttán, ám az utóbbi hetekben kifejezetten jól ment a lányoknak. Ez mindkét szakágra igaz, így tőlük várom elsősorban azt a bizonyos kvótát."

A férfiakkal kapcsolatban már kicsit visszafogottabb volt a szakember: "Puskában mint mindig, most is a már kvótás Sidi Pétertől lehet érmet várni. A pisztolyosaink nincsenek annyira jó formában, ám ők rendelkeznek azzal a tudással és rutinnal, amelynek segítségével bármikor meglepetést okozhatnak."

A szövetségi kapitány nem felejtette el megemlíteni a futócéllövőket sem, akik ugyan olimpián már nem szerepelhetnek, ám érmeket tőlük is lehet remélni. A viadal első napján, szerdán a juniorok és a futócéllövők veszik birtokukba a lőállásokat, míg az olimpiai helyek szempontjából is érdekes felnőtt versenyekre pénteken és szombaton kerül sor.

A magyar Eb-csapat, férfiak:
puska: Jákó Csaba, Sidi Péter, Somogyi Péter
pisztoly: Csizmadia András, Karacs Zsolt, Papanitz Zoltán
futócél: Sike József, Szabó Tibor, Tasi Tamás

nők:
puska: Joó Éva, Nagy Zsófia, Miskolczi Julianna
pisztoly: Csonka Zsófia, Erdős Dorottya, Sike Renáta
futócél: Kuti Orsolya

junior fiúk:
puska: Veres Ádám
pisztoly: Pál Balázs
futócél: Boros László

junior lányok:
puska: Borbély Erzsébet, Karmacsi Ildikó, Veres Kata
pisztoly: Babicz Sára, Eiselt Judit, Nemes Adrienn
futócél: Keczeli Bianka.