Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetbe került a 108 éve alapított Postás Sport Egyesület, ugyanis a klub anyagi forrásait részben biztosító alapítvány három létrehozója - a Magyar Posta, a Magyar Telekom és az Antenna Hungária - azt tervezi, hogy hamarosan megszünteti a támogatást. Rostás Gábor, a Postás SE elnöke ennek ellenére bizakodó a jövőt illetően.

"A tavalyi összköltségvetésünk mintegy 250 millió forint volt, ebből körülbelül 90 millió érkezett az alapítványtól, a többit tulajdonképpen saját erőből teremtettük elő, így azt gondolom: ha nehezen is, de talpon tudunk majd maradni akkor is, ha elesünk a támogatástól. Ez azonban még nem végleges, továbbra is tárgyalunk, én azt szeretném elérni, hogy idén még mindenképpen megkapjuk a pénzt" - mondta a nyolc sportágban (asztalitenisz, atlétika, teke, torna, kerékpár, tájfutás, kézilabda, sakk) összesen 11 szakosztályt működtető egyesületet irányító Rostás.

Azt azonban kiemelte: a legnagyobb gondot az jelentené, ha el kellene költözniük otthonukból, a Róna utcai sporttelepről, amely szintén a három említett vállalat tulajdonában van. "Az elmúlt napokban többször asztalhoz ültünk ezzel az üggyel kapcsolatban. Korábban azt terveztem, hogy megpróbáljuk megszerezni a létesítmények vagyonkezelői és ezzel együtt üzemeltetői jogát, de most már úgy érzem: a másik oldal részéről arra is hajlandóság mutatkozik, hogy eladja a sporttelepet. Ez természetesen jobb, de jóval költségesebb megoldás lenne a klub számára, több milliárd forintról van ugyanis szó. Mégis megpróbálnánk valahogy előteremteni az összeget" - fogalmazott.

Az elnök szerint a következő hetekben több tárgyalásra is sor kerül majd a felek között és ezeken reményei szerint tisztázódnak a finanszírozással és a sportteleppel kapcsolatos, egyelőre még nyitott kérdések.