Vágólapra másolva!
A 100 kg-os Hadfi Dániel aranyérmes lett a cselgáncs Világkupa-sorozat párizsi, szuper A-kategóriás viadalán.

A Honvéd Európa-bajnoki ezüstérmes kiválósága első mérkőzésén a hazai közönség előtt szereplő Fabre-t verte jukóval, majd vazarival bizonyult jobbnak az Eb-első holland van der Geestnél. Az olimpiai bajnok Makaraut búcsúztató japán Anai ellen a második vazarija már ippont, azaz győzelmet ért, az elődöntőben viszont csak egyetlen intéssel kerekedett felül a mongol Tuvsin Bajaron. A fináléban Hadfi a fiatal fehérorosz Kuharenkával találkozott, kétszer is megintették, riválisa jukót ért el, ám a slusszpoén Toncs Péter tanítványáé lett, aki ipponnal diadalmaskodott. Ezzel Kovács Antal 2001-es sikere után Hadfi lett a második magyar, aki a dobogó tetejére állhatott a párizsi szupertornán.

"A fellegekben járok, ez a legjobb gyógyír nekem" - mondta az a 10 napja kórházban fekvő Toncs Péter, aki a térdműtéte utáni súlyos szövődményekből lábadozik. "Záporoztak a kintiektől hozzám az sms-ek, mintha ott ültem volna a tatami mellett. Dani nagyon nehéz meccseken van túl, ez a fehérorosz srác még 90 kg-ban legyűrte őt a maribori Eb-n, hát most alaposan visszavágott neki, egyedi technikájával, a negatív átforgatással majdnem kidobta őt a csarnokból."

A legnehezebbek (+100) közt Bor Barna a francia Bonvoisint és a holland Vuijsterst is ipponnal győzte le, a grúz Handzsliasvili ellen pedig jukóval nyert. Az elődöntőben a japán legenda, az olimpiai és világbajnok, későbbi győztes Inue - Kovács Antal egykori nagy riválisa 100 kg-ban - várt rá, aki ipponnal verte a paksiak U23-as Európa-bajnokát. A vigaszágon a 20 éves egyetemi világbajnok a francia Riner-vel szállt szembe, akitől ugyancsak ipponnal kapott ki, így az 5. helyen fejezte be a küzdelmeket.

A nőknél Bor klubtársa, a 70 kg-os Mészáros Anett kokával verte a kubai Castillót, majd ugyancsak minimális különbséggel kikapott a spanyol Iglesiastól. A vigaszágon a német Wollert ipponnal lépett túl a paksi Eb-bronzérmesen, aki összesítésben a 7. lett.

A vasárnapi negyedik magyar, ifj. Nagysolymosi Sándor első meccsén legyőzte a mexikói Palafoxot, ám utána vereséget szenvedett a montenegrói Mrvaljevictól, így helyezetlenül zárt.

Ezzel a magyar küldöttség egy aranyéremmel (Hadfi Dániel), két ötödik (Perge Ilona, Bor Barna) és három hetedik hellyel (Csernoviczki Éva, Mészáros Anett, Ungvári Miklós) fejezte be idei első Vk-erőpróbáját.