Vágólapra másolva!
2006-ban ismét a magyar sport eredményes és érdekes egyéniségeit igyekeztünk meghívni Vendégszobánkba, ahol mint mindig, idén is önök, olvasóink faggatták őket. Fókuszban volt a kajak-kenu világbajnokság, de a foci és az extrém sportok sem hiányozhattak a felhozatalból, nem beszélve a bobról, a vízilabdáról, vagy éppen a futsalról, de két népszerű tv-kommentátor is járt nálunk.

Első vendégünk a téli olimpiát követően Gyulai Márton volt, aki a legrövidebb hónap utolsó napján, azaz február 28-án tette tiszteletét szerkesztőségünkben. A bobversenyző Torinóban társaival remekül helytállt, és bevallotta: A részvétel nekünk aranyat ér!

Április elején a magyar futballtehetségek legnagyobb "termelője", az agárdi Sándor Károly Futballakadémia szakmai igazgatója, Tamási Zsolt arról beszélt, hogy ő bizony nem csak hivatalból optimista.

Már közeledett a nyár, amikor a Kemény Dénes csapatából kimaradt Domino-kapus, Gergely István tudatta olvasóinkkal, hogy tévedés ne essék, hiszen ő nem mondta le a válogatottságot.

Következett korunk talán legjobb magyar labdarúgója, a WBA-ban légióskodó Gera Zoltán, aki többek között azt kürtölte világgá május legvégén, miszerint: reméli, még nincs a csúcson.

A focivébé hajrájában a tehetséges magyar futballedző, Mészöly Géza válaszolt a kérdésekre, és legfőbb célkitűzéséről is beszélt. S hogy mi a vágya? Az, hogy érdemes legyen Vasas-meccsre járni.

Tour de France-közvetítéseit követően (ifjabb) Knézy Jenő töltött el egy órát Vendégszobánkban, ahol önmagáról azt mondta: "Az első ötbe sorolom magam".

Keményen fogalmazott augusztus elsején a szókimondásáról híres futball-legenda, Varga Zoltán: "A magyar labdarúgást le kéne dózerolni" - mondta az FTC-nél is megfordult edző.

A szegedi kajak-kenu világbajnokság kapcsán nyolcrészes chatsorozattal jelentkeztünk, a sort még áprilisban Kolonics György kenus kezdte, leszögezvén a fontos tényt, miszerint a vízen csak az előzés számít.

A szintén kenus Pulai Imre az edzések keménységéről is mesélt, a kajakos Kammerer Zoltán pedig megesküdött rá, nem tudja, ki az a Kiszel Tünde. Kammerer "hajóstársa", Kucsera Gábor a borulásról elmélkedett, ami szerinte néha akár kellemes is lehet.

Fotó: Pálvölgyi Kriszta

Paksy Tímea és a számítógép

A kajak-kenusok szövetségi kapitánya a vb előtt jóslásba bocsátkozott: "Hat-nyolc aranyat várok" - mondta Angyal Zoltán, aki ekkor még nem tudhatta, hogy ennél még jobbak lesznek tanítványai.

A foci a kajak-kenu legnagyobb problémája. Mindezt Paksy Tímea jelentette ki. De hogy miért gondolja így? Ezért érdemes elolvasni a vele készített "chatinterjút".

Benedek Dalma nem sokkal a vb előtt szegedi álmairól elmondta, hogy titkon két aranyra számít. Ugye tudják, hogy sikerült neki? Az esemény előtt, zárásképp Baráth Etele, a szövetség elnöke is az [origo]-nál járt, és többek között azt is leszögezte, hogy ha tetszik, ha nem, bizony Kovács Katiék a legjobbak, és három évig még azok is lesznek.

A remekbe szabott vb után, immáron októberben "beugró bajnokok" ugrottak be hozzánk: Füredi Balázs kite-surfössel, Rigler Miklós snowboardossal és Trso Lukács freestyle sízővel beszélgettek olvasóink. A mi sportunkból sem lehet megélni - mondta az extrémsportos trió egyik tagja.

A Gödöllői Bikák remekeltek a futsal-BL-ben, egészen a 16-ig meneteltek, a fociválogatott viszont inden bizonnyal már esélytelen a továbjutásra az Eb-selejtezőn. Kis János edző gyorsan le is szögezte: "Máltát még a Bikák is legyőzték volna".

Egy nem túl ismert japán küzdősport, a kendo magyar válogatottjának a csapatkapitánya, Bárány Tibor a sportágat népszerűsítendő kijelentette: "A kendo melegítőben is elkezdhető".

A focivébén is közvetítő Léderer Ákos sportriporter a kritikákra válaszolt, amikor azt mondta: "Nem lehet mindenkinek megfelelni".

Fotó: Marton Bálint

Az MTK-csatár Hrepka Ádám volt az utolsó vendégünk 2006-ban

Az év focival zárult: előbb a magyar labdarúgó-válogatott - immáron végleges - szövetségi kapitánya, Várhidi Péter tette tiszteletét nálunk, kiemelvén, hogy ő bizony egy bevállalós típus, majd az általa már a mélyvízbe is bedobott Hrepka Ádám jött el. A fiatal csatár külföldre vágyik, így nem meglepő, hogy nem az MTK-ban akar megöregedni.

Kérdezzenek jövőre is vendégeinktől!