Vágólapra másolva!
Nem biztos, hogy labdarúgónak érdemes nevelni fiúgyermekünket, legalábbis ez derül ki a Sports Illustrated hagyományos éves felméréséből. A neves tengerentúli szaklap összeállította a leggazdagabb sportolók jegyzékét, a nemzetközi és az amerikai sztárok összkeresetét az [origo] egy listába válogatta.

1. Tiger Woods (golf)
A golf "rettenthetetlen Tigrise" évek óta a kereseti lista élbolyában található. Már az ezredfordulón azt jósolták a pénzügyi szakemberek, hogy Woods összkeresete 35 éves korára elérheti az egymilliárd dollárt. Nos, a legfrissebb lista éllovasa csak az elmúlt 12 hónap alatt 97 628 024 dollárt kapott (ebből csak a szponzori és merchandise-bevételekből 87 millió ütötte a markát). A SI szerint Woods most jár félmilliárd dollárnál, azaz négy éve van, hogy teljesítse az elemzők előrejelzését.

Forrás: EPA

2. Michael Schumacher (Forma-1)
Az amerikai sportolókat leszámítva Schumi évek óta egyeduralkodó a világon. A Ferrari hétszeres világbajnok pilótája nem panaszkodhat nyolcvanmilliós bevételére, ha visszavonul, neve akkor is kamatoztatja magát akár százéves koráig.

Forrás: EPA

3. Phil Mickelson (golf)
Woods mellett Mickelson is dobogóra küzdötte magát 45 971 710 dolláros bevételével, amelyből negyven millióért az ütőjét sem kellett megemelnie. Sohasem állt még ilyen jól a sportág a SI Fortunate-listáján!

Forrás: EPA

4. Shaquille O'Neal (kosárlabda)
A Miami Heat sztárja ugyan semmilyen szempontból nem emelkedhet Michael Jordan magasságába, azonban tény, jelenleg ő a legpiacképesebb játékos. A center 34 milliós bevételéből húszmillió a kereset, ez jelenleg NBA-csúcs.

Forrás: EPA