Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club rendkívüli tisztújító küldöttközgyűlése által megválasztott új elnökség dr. Ináncsy Miklóst, a tekeszakosztály vezetőjét választotta meg az egyesület új elnökévé. A vezető mandátuma május 31-ig szól.

Hétfő délelőtt 10 órakor a népligeti sporttelepen kezdődött meg a Ferencvárosi Torna Club rendkívüli tisztújító közgyűlése, amelyen a 60 küldöttből 56 jelent meg.

A közgyűlésen várhatóan egy ügyvivői testületet választanak meg a klub élére a májusi évi rendes közgyűlésig, amikor is sor kerül majd az elnökválasztásra. Furulyás János a csütörtöki elnökségi ülésen lemondott az elnöki tisztségről, és jelezte, nem kíván részt venni a közgyűlésen.

A grémium első lépésként egy tíztagú elnökséget választott, amely a tanácskozás végeztével azonnal összeült, hogy soraiból megválassza az egyesület első számú vezetőjét. Az elnökség és az elnök mandátuma is május 31-ig szól majd.

Horváth K. József sajtófőnök közgyűlés után tartott beszámolójából kiderült, első napirendi pontként alapszabályt kellett módosítania a szavazásra jogosult tagoknak. Eddig a közgyűlés választott elnököt, mostantól pedig ez az elnökség hatáskörébe tartozik. További változást jelent, hogy az elnök legfeljebb négy évre választható, s mandátuma megegyezik az elnökségével, azaz jelen esetben május 31-ig, az évi rendes közgyűlésig szól majd.

A közgyűlésen nem sikerült az egyesület teljes vezető testületét megválasztani, ugyanis 11 helyett csak 10 jelölt kapta meg a szükséges szavazatszámot, azaz az 50 százalék plusz egy voksot. Az is kiderült, hogy a labdarúgó-szakosztálynak nincs képviselete a küldöttközgyűlésen, mivel jogilag teljesen levált az anyaegyesületről az FTC Rt. megalakulásával.

Az elnökség névsora: Fejős Mihály (atlétika), Kruj Iván (birkózás), Kassai György (jégkorong), Maglódi Lajos (kézilabda), dr. Ináncsy Miklós (teke), Bató Márta (női torna), Takács Tibor (férfi torna), Fodor Szabolcs (úszás), Tönköly Zoltán (vízilabda), Nagy Zoltán (jégkorong)

Forrás: MTI

A klub új elnöke dr. Ináncsy Miklós, a tekeszakosztály vezetője lett, mandátuma május 31-ig szól. Ináncsy egy szavazattal kapott többet, mint a másik jelölt Nagy Zoltán, aki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros területre kiírt pályázatra egyedüliként jelentkezett TDZ Kft. vezetője.

Biztos vagyok benne, hogy együtt tudunk dolgozni, már csak azért is, mert a kollektív munkában hiszek. Amúgy furcsa helyzetet teremtett volna Nagy Zoltán megválasztása, hiszen önmagával kellett volna tárgyalnia, amennyiben a TDZ Kft. sikerrel jár a KVI pályázatán" - mondta az 55 éves sportvezető, aki arról nem kívánt nyilatkozni, hogy májusban az évi rendes közgyűlésen is jelölteti-e magát elnöknek, akkor már vélhetően hosszabb időtartamra. Ezt azzal indokolta, hogy az elkövetkezendő három hónapban kiderül, alkalmas-e erre a posztra.

Ináncsy elmondása szerint mintegy 15 éve került kapcsolatba a patinás egyesülettel, akkor kezdett lejárni tekézni. A teke-szakosztály elnökének egy hónapja választották meg.

"Már kedden munkához látok. A három hónap során egyrészről az égető problémákat kell orvosolni, másrészről hosszútávú terveket kell készíteni. Az elnökség tagjait felkértem, azzal is segítsék a munkámat, hogy esetleg megjelennek fontosabb tárgyalásokon" - vázolta teendőit és elképzeléseit Ináncsy, aki hozzátette, elődjére, Furulyás Jánosra is számít, hiszen ki kell használni kapcsolatrendszerét, illetve továbbra is ő a labdarúgóklubot működtető rt. vezérigazgatója.

Horváth K. József újságírói kérdésre válaszolva arról is beszámolt, hogy a Kincstári Vagyonigazgatóság várhatóan február 13-án dönt az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros területre kiírt pályázat eredményességéről. Mint ismeretes, az egyetlen pályázó az elnökségbe most bekerült Nagy Zoltán vezette TDZ Kft., amely mintegy 50 milliárd forintos beruházást tervez az ingatlanon.