Belépők már három euróért is a téli olimpiára

Vágólapra másolva!
Az olasz sajtó az év elején megszellőztette, nagyon rosszul áll a jegyeladás a torinói téli olimpiára, s immár a szervezőbizottság (TOROC) is elismerte, hogy a február 10-26. között rendezendő játékokra több mint háromszázezer belépő vár még eladásra. A szervezők úgy döntöttek, hogy egy fiatalokat segítő program keretében negyvenkétezer jegyet jelképes áron, mindössze három euróért kínálnak.
Vágólapra másolva!

A TOROC közölte, hogy a 20 és 40 euró közötti jegyekből még 180 ezer, az 50 és 100 euró közöttiekből még 150 ezer van a pénztárakban, ugyanakkor eddig 630 ezer belépő talált gazdára.

A curling mérkőzésekre 25 ezer, a gyorskorcsolya versenyekre 15 ezer jegyet lehet még vásárolni, de például a február 19-i Olaszország-Csehország férfi jégkorongmérkőzésre is van még 2400 belépő. A megnyitóünnepségre hatezer, a záróünnepélyre tízezer jegy vár értékesítésre, igaz, ezek jóval borsosabb árfekvésűek, 250-500 euró közöttiek.

Ami a legolcsóbb belépőket illeti, ezek mindössze három euróba (!) kerülnek, s a TOROC egy fiatalokat segítő program keretében eredetileg tizenkétezret tervezett piacra dobni belőlük. Ám most alaposan megnövelte a kvótát, negyvenkétezerre; bevallottan azzal a szándékkal, hogy egyes versenyeket ne üres lelátók előtt rendezzenek.

Az is újdonság, és a szerényebb anyagi helyzetűeket segíti, hogy február 11-24-ig a Palavela csarnokban 9 és 15 óra között 20 eurós napijegyekkel megtekinthetők a műkorcsolyázók és a rövid pályás gyorskorcsolyázók edzései. Február 10-én Sestriere-ben pedig a férfi lesiklók edzését 10 eurós jegyet váltva lehet megnézni.
A legnagyobb érdeklődés a műkorcsolya, az alpesi sí, a síugrás versenyszámait, valamint a férfi jégkorongdöntőt övezi, de még utóbbira is lehet belépőt kapni.

Érdekesség, hogy a gyorskorcsolyára a hollandok, a biatlonra a németek és a norvégok, a rövid pályás gyorskorcsolyára, a szánkóra és a curlingre pedig az amerikai szurkolók vásárolták a legtöbb jegyet.

Összességében persze a házigazda olaszok vezetnek, mögöttük az amerikaiak, a németek, a franciák, hollandok, norvégok, svájciak, svédek, japánok, oroszok és csehek következnek a legtöbb jegyet vásárlók között.

Fábik Tibor