Vágólapra másolva!

Olcsó jegyeket ígérnek a pekingi szervezők

Több, mint hétmillió belépő értékesítését tervezik a 2008-as pekingi olimpia szervezői, akik bíznak benne, hogy nagyon sok kínai látogat majd ki a versenyekre. Ennek érdekében a jegyek többségét "nagyon-nagyon alacsony" áron kínálják majd.

"Az intézmények körében kezdjük meg az árusítást idén szeptemberben, a nagyközönség a jövő év első felétől juthat hozzá a belépőkhöz" - mondta az Új Kína hírügynökségnek Liu Csi, a szervezőbizottság vezetője. "A nyitó- és záróünnepséget, valamint néhány kiemelt versenyt leszámítva szinte valamennyi eseményre rendkívül jutányos áron lehet majd megváltani a jegyeket."

x x x

Amíg a kontinens legjobb úszói Budapesten Eb-címekért, Michael Phelps és társai pedig a kaliforniai Irvine-ban amerikai bajnoki címekért vetélkedtek, Pekingben újabb jelentős lépéssel haladt előre a 2008-as olimpia uszodájának építése.

A 17 ezer nézőt befogadó "vizes kocka" elnevezésű létesítmény különleges tetőszerkezetének beemelését a legkorszerűbb technika alkalmazásával kezdték meg.

A játékok központját jelentő Olympic Green területén, az ötkarikás falutól alig ötszáz méter távolságra létesülő komplexum munkálatait 2003 decemberében kezdték meg, s a befejezést 2007 októberére tervezik.