Vágólapra másolva!
Az angolszász hagyományokhoz kapcsolódva Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít a Valentin-nap, február 14-e most már teljesen a szerelemről szól. Összeállításunkban a teljesség igénye nélkül megpróbáltunk szétnézni a nagyvilágban, hogy néhány példával érzékeltessük a szerelem örök halhatatlanságát, heves, mégis törékeny jellegét.

Ha szerelemről, ráadásul sportolók közötti szerelemről beszélünk, akkor Magyarországon is találunk néhány adekvát példát. Sokunknak eszébe jutna Egerszegi Krisztina és Vigassy Ádám, Ferling Bernadett és Orsó László, Balogh Beatrix és Csata Csaba, Mednyánszky Szilvia és Storcz Botond vagy Béres Tímea és Sztojan Ivkovics neve, emlékeznénk a Mincza Ildikó-Nébald György, Kökény Beatrix-Imre Géza, Kosjár Katalin-Végh Zoltán, Csák Magdolna-Rátgéber László, Reubl Tünde-Balzsay Károly kettősre is. (A régi nagy nevek közül emlékezhetünk a Székely Éva, Gyarmati Dezső, a Tass Olga, Lemhényi Dezső vagy a Gyarmati Andrea, Hesz Mihály házasságra.)

Most mégis egy friss szerelemről szeretnénk beszélni: 2004-ben jött össze egymással Pálinger Katalin és Iker Romero, s ahogy azt az Európai Kézilabda Szövetség által készített Bajnokok Ligája kisfilmben látni is lehetett, jelen pillanatban a kézilabdasport egyik sztárpárosát alkotják.

Forrás: MTI

Pálinger Katalin




Titkolni nem nagyon lehetett a kapcsolatot, hiszen a katalán együttes szurkolói között a Bajnokok Ligája-döntőjében is feltűnt a csinos hálóőr. Pálinger azonban a nyáron váltott, s még messzebbre került kedvesétől. "Mindketten tudjuk, pályafutásunk szempontjából fontosak a mostani évek. Profik vagyunk a sportban, s megértjük egymást.

A koppenhágai szerződésemet kitöltöm, de azt nem mondom, hogy elképzelhetetlen, hogy esetleg utána egy spanyol csapatban folytassam"- mondta az FCK-t erősítő kapus. Romero két éve erősíti klubját, korábban a Corazonistas (1989-1996), a Valladolid (1996-99), az Ademar León (1999-2000) és a Ciudad Real (2000-03) játékosa volt.