Vágólapra másolva!

Éremeső a szervátültetettek Világjátékán

Öt arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet szereztek a magyarok a kanadai Londonban zajló szervátültetettek 15. világjátékának negyedik napján. A kiválóan szereplő küldöttség eddig 15 első, 11 második és 11 harmadik hellyel büszkélkedhet.

A magyar idő szerint péntek hajnalban zárult versenynapon az úszó Berente Judit 50 méter mellen arany-, 50 m gyorson pedig ezüstérmes lett a szuper szenior kategóriában. A veteránok között Szalamonov Zsuzsa 50 m gyorson első, 100 m háton második, 50 m mellen pedig harmadik volt.

Az asztaliteniszezők között Horváth Alíz és Székelyné Burja Ilonka egyaránt győzött egyesben, majd együtt párosban is diadalmaskodtak. Szendi János második, Balogh Zoltán harmadik lett a szeniorok mezőnyében. A férfi párosok között a Laczó Tamás, Novák Gyula duó második, míg a Ferencz Károly, Bot László, a Szendi János, Nagy István és a Póra Sándor, Székely György kettős egyaránt a harmadik helyen végzett.

Ezenkívül több értékes helyezést is elértek a magyarok. A 10. világjátékán szereplő 75 éves Dévald Péter 200 m gyorson negyedikként zárt a szuper veteránok mezőnyében. Ugyanezen a távon a szuper szeniorok között érdekelt Gombos Imre ötödik. Ugyancsak ötödik volt a törött kézzel versenyző Krucsó Zsolt 50 m gyorson és 50 m mellen. A juniorkorú Czifra Tímea 50 m gyorson, háton és mellen egyaránt ötödik, míg Gédl Zoltán 100 m háton negyedik lett. Az asztaliteniszező Both László a szenior egyéniben hatodikként zárt.