Vágólapra másolva!

Öt szakember kapta meg a mesteredzői címet

Öt ismert, az olimpiai sikerekből is részt vállaló kiváló szakember részesült elismerésben a Testnevelési Egyetem tanévzáró ünnepségén, amelyen átadták az idei mesteredzői díjakat. 

A címeket korábban az állami sportvezetés mindenkori elnöke adományozta, az elmúlt időszakban azonban változott a helyzet, s a kitüntetést a Magyar Edzők Társaságának javaslatára a mesteredzői kollégium ítéli oda.

Ezúttal Kásás Zoltán olimpikon vízilabdázó, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kemény Dénes jelenlegi első számú segítője, Komlódi Zsolt, a székesfehérvári Alba Volán öttusaedzője, Anatolij Petrov pécsi úszóedző, a paralimpikon Pásztori Dóra mestere, Rapcsák Károly, a Váci Evezős Klub trénere, a világbajnok Pető Tibor mestere és Skaliczki László, a férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kapta meg a mesteredzői címet.

A csütörtöki ünnepségen Ormai László, a Magyar Edzők Társaságának elnöke és Köpf Károly, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte az új mesteredzőket. Utóbbi hangsúlyozta: a sikeres edzői tevékenységhez a szaktudás, a tapasztalat és a jó pedagógiai érzék mellett azért némi szerencsére is szükség van.