Vágólapra másolva!

Átadták az első magyar fedett curlingpályát

Csütörtökön késő délután ünnepélyes keretek között átadták Magyarország első,  a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban létesített fedett curlingpályáját.

Az eseményen megjelent Malcolm H. Richardson, a sportág európai szövetségének elnöke, Günther Hummelt, a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke, Aján Tamás MOB-főtitkár, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Lakos Imre XI. kerületi alpolgármester.

"Otthon nélkül nincs család. Most, hogy a curlingnek már Magyarországon is van otthona, elkezdődhet az igazi munka" - mondta Aján, aki Józsa Istvánnal, a kerület MSZP-s országgyűlési képviselőjével együtt vágta át a szalagot. Ezt követően az első köveket hivatalosan Józsa és Richardson csúsztatta a célterület felé a magyar női válogatott hathatós segítségével. A pályát amúgy már kedden használatba vették a sportág honi szerelmesei, ugyanis itt zajlik a csapat országos bajnokság.

A XI. kerületi önkormányzat ingyen bocsátotta a 80 millió forintos beruházást megvalósító cég rendelkezésére a területet. A pályát magánszemélyek és cégek is kibérelhetik, a szükséges felszereléseket az üzemeltető biztosítja.