Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság meglepetéssel értesült arról, hogy az olimpiai sportközpontokban az edzőtábori napok térítési díja a szövetségek részére az elmúlt évhez képest 35-38 százalékkal emelkedett.

Mindez azt jelenti - írta a Nemzeti Sporthivatalhoz címzett levelében Molnár Zoltán ügyvezető igazgató -, hogy az olimpiai központok szolgáltatásainak igénybevételére előirányzott 140 millió forintos támogatás már alig 90 millió forintot ér, s ezzel ellehetetlenül a válogatott keretek felkészülése.

A MOB ügyvezető igazgatója nehezményezi, hogy a drasztikus áremelésről az érdekelteket, a sportági szakszövetségeket, a MOB-ot és a Nemzeti Sportszövetséget nem tájékoztatták.

A Nemzeti Sporthivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében jelzi: a távirati iroda híréből értesült arról, hogy a MOB ügyvezető igazgatója meglepetéssel nyugtázta az áremelkedést, illetve hogy nehezményezi, a sportági szakszövetségeket, a MOB-ot és a Nemzeti Sportszövetséget erről nem értesítették. Az NSH egyúttal leszögezi, azért nem értesítette a MOB-t és a Nemzeti Sportszövetséget a nehezményezett témában, mivel egyelőre még nem született döntés.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy: 2005. február 15-ig, a hazai sportolókat érintő árak - jóllehet 2001 óta változatlanok voltak -, nem változtak, ezen túlmenően is csak a külső igénybevétel - tehát nem a magyar sportolók - esetében emelkedtek a kereskedelmi költségek, amelyről az olimpiai központok vezetői tájékoztatást kaptak, a 2005. évi sportolói árakról készült előterjesztés pedig még nem került elbírálásra. Erről március 9-én, azaz szerdán születik döntés.