Vágólapra másolva!

Segítség a magyar olimpikonoknak

A világ 72 országában több mint hatezer irodát működtető, svájci székhelyű Adecco személyzeti és munkaerő közvetítő vállalat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal kötött megállapodás értelmében idén 13 nemzeti olimpiai bizottsággal készül együttműködésre - ezek egyike a MOB.

Ezt budapesti látogatása során Guro A. Johnson, a nemzetközi program norvég igazgatója jelentette be, akinek Istvánfi Csaba, a sikeres magyar Életút program vezetője adott tájékoztatást a hazai tapasztalatokról, tervekről. A MOB - Schmitt Pál elnök javaslatára két évvel ezelőtt megkezdett - programja az olimpikonok továbbtanulását igyekszik segíteni mostanáig 24 felsőoktatási intézménnyel kötött szerződés alapján. Az Adecco ehhez kapcsolódva kíván hathatósan közreműködni az elhelyezkedésben, a beilleszkedésben.

Győrfi György, a cég magyarországi ügyvezető igazgatója és Istvánfi Csaba közösen dolgozza ki az együttműködés részleteit, s a szerződés aláírása a közeljövőben meg is történhet. Ezzel a magyar olimpiai résztvevők is szervezett keretben várhatnak majd segítséget az elhelyezkedésben, a beilleszkedésben a nemzetközi életpályaprogramtól.