Vágólapra másolva!
Nem a magyar sikerektől volt hangos vasárnap Izmir, ahol az egyetemista-főiskolás élsportolók világversenye, az Universiade zajlik: a piros-fehér-zöld színek képviseletében indulók közül hetedik helyével is a legjobb napi eredményt produkálta az úszó Bodor Richárd, aki a 100 m mell döntőjében - 1:02.18 perc alatt teljesítve a távot - egy riválisát tudta maga mögé utasítani.

Az ugyanebben a számban próbálkozó Financsek Gábor a selejtezőből 1:03.57-tel nem jutott tovább. Hasonló sorsra jutott 100 m gyorson Takács Krisztián (53.55 mp), míg 400 m gyorson Lipcsei Krisztina a B döntőbe verekedte be magát, ahol 4:19.82 perccel másodikként ért célba.

A nap úszódöntőit záró viadalon, a 200 m vegyes fináléjában, ahová a nyolcadik idővel kvalifikálta magát, Nagy Péter helyezetlenül zárt: közelebbről nem részletezett szabálytalanság miatt ugyanis diszkvalifikálták.

A vívóknál vasárnap a férfi tőrözőké volt a pást, de itt sem szerepeltek jól a magyarok: Szabados Gábor már az első fordulóban elvérzett, egy brit pengeforgatótól 15-12-re kapott ki a 32 közé jutásért. Berjozkin Anton előbb egy ukrán felett diadalmaskodott 15-8-ra, majd brit riválisát verte 15-9-re, ám nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni, mert izraeli ellenfele 15-14-re legyőzte.

A birkózócsarnokban sem sikerült kiemelkedőt produkálniuk a magyar versenyzőknek. A szabadfogásúak 60 kg-os küzdelmeiben Szabó Gábor rögtön első mérkőzésén, a 16 közé jutásért kikapott és búcsúzott, a 74 kg-ban szereplő Hatos Gábor pedig egy győzelem után a nyolcaddöntőben esett ki. A legtovább a 96 kg-os Kiss Gergő jutott, ő a negyeddöntőben is érdekelt volt, de ott kikapott a török Hakan Koctól. Kiss a vigaszágon sem tudott javítani, miután az első mérkőzésén vereséget szenvedett.