Vágólapra másolva!
Carlos Tevez labdarúgót és Emanuel Ginobili kosárlabdázót választották Argentínában az újságírók az Év sportolójának. Ötven éve először fordult elő, hogy megosztott első helyet adtak ki. Fehéroroszországban Nyesztyerenko és Maharau lett az első.

A Boca Juniors - december elejétől a brazil Corinthians - 20 éves támadója a klubjában nyújtott remek teljesítménye mellett azzal érdemelte ki az elismerést, hogy az athéni olimpián nyolc találattal gólkirály lett, és ezzel jelentős mértékben segítette együttesét az aranyérem megszerzésében.

A San Antonio Spursben szereplő Ginobili - nyolc találkozón szerzett 154 pontjával - vezéregyénisége volt a nyári játékokon diadalmaskodó válogatottnak, amely többek között az amerikai alakulatot legyőzve bizonyult a legjobbnak.

Fehéroroszországban az athéni olimpián a női 100 méteres vágtában diadalmaskodó Julija Nyesztyerenkót és a cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában győztes Ihar Maharaut választották meg az év sportolójának.

A 110 sportújságíró szavazata alapján az év csapata a tenisz Davis-kupa-válogatott lett: Szergej Tyetyerin kapitány legénysége a negyeddöntőben óriási meglepetésre 5-0-ra legyőzte az argentinokat, s bejutott a legjobb négy közé, ahol aztán kikapott az Egyesült Államoktól.