Vágólapra másolva!
Péntektől a legendás ökölvívó, Papp László nevét viseli a Budapest Sportaréna.

Az ünnepélyes névadón - amelyen több mint száz vendég, sportvezetők, világ- és olimpiai bajnok sportolók vettek részt - Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, valamint Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott köszöntőt.

"A legenda sokkal korábban megszületett annál, minthogy úgy döntöttünk volna, az egyik legnagyobb sportolóról, Papp Lászlóról nevezzük el a sportarénát" - mondta Gyurcsány Ferenc. "Jobban örülnék, ha még nem került volna sor erre az ünnepségre, s a háromszoros olimpiai bajnok bokszoló továbbra is itt lenne közöttünk." A méltató szavak végén a sportminiszter hivatalosan is bejelentette: a csarnokot a mai naptól Papp László Sportarénának nevezik.

Schmitt Pál hangsúlyozta: az egykori kiváló sportoló egy évvel ezelőtti temetésén megígérték, hogy emlékét méltóképpen megőrzik, s most úgy vélte, erről a szándékról nem is adhattak volna ékesebb bizonyítékot.

A ceremónia zárásaként - amelyen az ökölvívó szövetség részéről Pejva György alelnök mondott köszöntőt - Gyurcsány Ferenc átnyújtotta Papp László családjának és az aréna képviselőjének a "keresztelőről" szóló oklevelet.