Vágólapra másolva!
Amint kiderült, a szépséges Anna Kurnyikova és Szergej Fjodorov nem csupán barátok és jegyesek, de házastársak is voltak, ám 2001-es frigyük hamar válságba jutott, az amerikai ESPN magazin máris előrukkolt top10-es listájával. Ezen a híres sportolók és híres (színész) feleségük révén ismert párok szakításait vette górcső alá. S bizony a cím is találóan gúnyos: "Míg a halál el nem választ..."
Fotó: EPA
Kurnyikova eddig csak Hingisszel alkotott tökéletes párost - a teniszpályán

A listán olyan hírességek szerepelnek, mint minden idők legjobb baseball-játékosának tartott Joe DiMaggio és Marilyn Monroe kettőse, akik mindössze hét hónapot töltöttek együtt, s kapcsolatuk megromlása - eléggé pikírt módon - éppen a nászúton romlott meg. A tökéletes pár elvált, de DiMaggio számára az örök szerelem Monroe maradt.

Az egzotikus szépségű színésznő Robin Givens és a "brutális" Mike Tyson 1988-ban ismerkedtek meg, ám házasságuk már maga volt a pokol. A filmművészetben maradandót nem alkotó színész (talán Eddie Murphy oldalán a Bumerángban ismerhetik őt a magyar nézők) nem sokáig bírta az állandó verést, s 1989-ben, éppen Valentin-napon vált el férjétől.

Szegény Fjodorov

Az összeállítás szerint nem csodálható, hogy Szergej Fjodorov nem bírta sokáig Anna Kurnyikovával, akiről még menedzsere is azt állította, "nagyon kedves személy, akinek sok barátja van a sportolók között". Fjodorov besokallt, nem bírt eligazodni a Bure, Ronaldo, Philippoussis, Lapentti, Kiefer (...stb.) sokszögben, nem csoda, hogy sem házasságáról, sem válásáról nem beszél szívesen.

A Tysonhoz hasonlóan "őrült" Dennis Rod- man és Carmen Electra nagy szerelme sem tartott sokáig, mert a Féreg becenévre hallgató kosársztár, és az egykori Baywatch-bébi állandó civódásaiból előbb válás, majd per lett, majd a bíróság megtil- totta, hogy egymás közelébe menjenek.

Pár éve egyébként Rodman éppen Carmennel jubilált: legutolsó verekedésük nyomán mindkettőjüket bilincsbe verve vitték el a rendőrök - Rodmant élete során éppen ötvenedszer.

David Justice, az Oakland Athletics baseball-játékosa és a varázslatos Halle Berry 1992-ben ismerkedtek meg, s 1993. január 1-jén tartották meg esküvőjüket. Az első afro-amerikai Oscar-díjas színésznő azonban nem bírta a távollétet: hiába tartott a szerelem, Justice Atlantában játszott, Halle Los Angelesben élt, így kapcsolatuk nem lehetett életképes.

Andre Agassi és Brooke Shields románca két esztendeig tartott, a Kék lagúna fiatal szépsége, és az akkor még hosszú hajjal, paradicsommadárként tündöklő teniszzseni kettőse egy szakítás után még kibékült egymással, de másodszorra nem volt visszaút.