Vágólapra másolva!
Nemhivatalos, meg nem erősített információk szerint különösebb probléma nem lesz a Budapest Aréna átadását-átvételét illetően, legalábbis ami a nyilvános megnyitót illeti március 15-én és 16-án. Az MTI a "nagy pillanat" közeledtével körkérdést intézett ha nem is valamennyi, de több érintett szövetséghez (plusz az MTV sportosztályához): mit tervez az új létesítménnyel kapcsolatban, milyen problémái vannak, mire vár megoldást. A válaszokból kiderül: jócskán akadnak ötletek, pótolható és pótolhatatlan hiányosságok, tervek s remények...

Altorjai Sándor, a Magyar Országos Torna Egyletek Szövetségének főtitkára: "Egyetlen gondunk van csupán az új létesítménnyel, de az nem elhanyagolható. A nemzetközi szövetség szabályai szerint ugyanis a küzdőteret és a bemelegítési helyszínt fűtött folyosóval kell összekötni. Mivel az arénában nincs más, csak a nagyterem, ezért a Körcsarnok vagy az SAP-csarnok jöhet szóba bemelegítésre. Csakhogy ezek nincsenek közvetlen összeköttetésben a BS-sel. A régi BS-ben, az alagsorban volt egy kisebb terem, s jó lett volna, ha a mostani tervezésénél is gondolnak erre. Már csak azért is, mert ezt az igényt idejében jeleztük."

Elismerés a tornász-vb rendezőinek/sport/egyeni/20021210elismeres.html

"A tavaly novemberi debreceni vb alkalmával a Főnix-csarnok föld alatti folyosóval csatlakozott a mellette lévő edzőteremhez. A megoldás adott esetben az lehet, hogy a föld felett, fűtött folyosóval kötjük össze az arénát a közeli létesítményekkel. A szerekkel nincs gond, mivel a vb-re, Eb-re vagy Világkupára külön kell szerződést kötni a gyártókkal, akik szállítják a felszereléseket. Rögzítési pontjaikat sem kell előre kialakítani, mert azok nem a padlón, hanem egy emelt szintű dobogón vannak."