Vágólapra másolva!
Az év végén világszerte megválasztották a 2002 legjobb sportolóit. Összeállításunk a különféle szervezetek, szövetségek és néhány média szavazásai alapján kihirdetett győzteseket mutatja be.

Magyarországon a sportújságírók szavazatai alapján Kovács Katalin kajakozó, Csollány Szilveszter tornász, a Haller Ákos, Pető Tibor evezőspár, Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-edző, valamint Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya lett a 2002-es év legjobbja. A fogyatékosok között Krajnyák Zsuzsa vívó, Ponyori Sándor atléta, a Varga Margit, Orsós Mária, Károlyi Veronika, Ács Lajosné összeállítású 4x100 m-es futó váltó, valamint Felletár György vívóedző érdemelte ki az elismerést.

Kovács Katalin és Csollány Szilveszter az Év sportolója/sport/20021219kovacs.htmlSport 2002/sport/20021218sport.html

Németországban a síugró Sven Hannawald, az úszó Franziska van Almsick és a labdarúgó-válogatott az esztendő legjobbja. Horvátországban a Kostelic-család diadalmaskodott: a nők között Janica, a férfik mezőnyében Ivica győzött. Jugoszláviában Dejan Bodiroga kosárlabdázó és Mara Kovacevic cselgáncsozó, Ukrajnában Jana Klocskova úszó, Csehországban a síakrobata Ales Valenta, Franciaországban a L,Equipe című sportnapilap szerint az alpesi síelő Carole Montillet, Marokkóban el-Guerrouj lett az év sportolója. A Balkán idei legjobbja Georgi Markov bolgár súlyemelő.

A Sportske novosti című horvát lap szerint az év labdarúgója a brazil Roberto Carlos. Dániában Jon Dahl Tomasson, az AC Milan csatára, Romániában Cristian Chivu, az Ajax Amsterdam védője a 2002-es esztendő futballistája. Japánban a Hamburger SV-hoz igazoló Takahara Naohiro győzött.