Vágólapra másolva!
A világversenyeken elért sikerek mellett a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium elsősorban a fogyatékos diákok sportjában elért fejlődést tekinti különösen nagy eredménynek. Idén a közel egymilliárd forintos állami támogatásnak köszönhetően már 9000 hátrányos helyzetű tanuló indult el 158 különféle eseményen.
Antiterrorista gyakorlat az athéni olimpia helyszínén/sport/20021122antiterrorista.html

A további fejlődés egyik záloga lehet, hogy az Európai Paralimpiai Bizottság végrehajtó testülete salamancai ülésén úgy döntött: jövő évi kiadásait szinte teljes egészében a kelet-európai régió felzárkóztatására fordítja. Ami a versenysportot illeti, a leendő paralimpikonok eredményes évet zártak. Szekeres Pál helyettes államtitkár ezzel kapcsolatban mindenekelőtt az áprilisi budapesti kerekesszékes vívó vb-t emelte ki, amelyen Krajnyák Zsuzsa és Pálfi Judit révén két hazai aranyérem született. Hátravan még a mozgássérültek úszó-világbajnoksága Argentínában, ahol a sydneyi 23 éremből 17-et szerző magyarok több számban is esélyesként indulnak. A 2001-es Év sportolója-választáson 3. helyezett Pásztory Dóra például edzésen már a világcsúcsnál is jobb időt úszott.

Szerdán kezdődik a 8. Hungarian Open kerekesszékes tenisztorna Tihanyban: 16 ország 48 sportolója küzd az 5000 eurós összdíjazásért.