Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy az Egyesült Államokból New York száll versenybe a 2012-es nyári játékok rendezési jogáért. Erről az olimpiai bizottság 123 tagja döntött Colorado Springsben.

A tavaly szeptember 11-i terroristaakció után még inkább érthető volt a New York-i szervezők felhőtlen boldogsága, miután megtudták a szavazás eredményét: a város szoros versenyben, de felülmúlta San Franciscót.

Rudolph Giuliani, New York korábbi polgármestere szerint döntő volt, hogy nem próbálták meg kihasználni a tavalyi tragédiából adódó lélektani előnyöket, hanem inkább a rugalmasságára, a feladatmegoldó képességére és nemzetiségi sokszínűségére helyezték a hangsúlyt. "Egyszerűen imádjuk a sportot és a hasonló nagy rendezvényeket - mondta Giuliani. - Mindent megteszünk, hogy visszahozzuk az olimpiát az Egyesült Államokba."

Magyar olimpia?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45663

New York 2,7 milliárd dollárt kíván fordítani terve megvalósítására. Az átlagos távolság az olimpiai falu és a helyszínek között 10 km lesz, de a legtávolabbi eseményhez sem kell 32 km-nél többet utazni. A triatlonról pedig már most tudni lehet, hogy a Central Parkban kívánják megrendezni.

A pályázásról - amely Budapestnek is szándékában áll - 2003. július 15-ig kell hivatalosan tájékoztatni a NOB-ot, nem egészen egy évvel később kerül kijelölésre az öt legalkalmasabbnak látszó kandidáló, s 2005. júliusában születik döntés a 2012-es helyszínről.