Vágólapra másolva!
Érdekes hírről számolt be a Le Monde című francia napilap, amely tudni véli, hogy a csődbe jutott Kirch-csoport egyik prominens leányvállalata, a KirchSport német-francia közös tulajdonba kerülhet. Az ügylet mögött az egykori német labdarúgó, Günter Netzer és az Olympique Marseille korábbi elnöke, Robert Louis-Dreyfus áll.

A csődbe ment KirchMedia leányvállalata, a KirchSport jogait várhatóan egy német-francia közös tulajdonú konzorcium szerzi meg, szivárogtatta ki a hírt a francia Le Monde. A napilap úgy tudja, az ügylet hátterében két neves szakember áll. Robert Louis-Dreyfus, a francia Olympique Marseille főrészvényese korábban az adidas felvirágoztatásával szerzett hírnevet magának. A német Günter Netzert inkább a futballpályáról ismerhetjük, az NSZK válogatottjában szereplő klasszis jelenleg szakkommentátorként tevékenykedik a német sajtóban.

A Le Monde - német értesülésre hivatkozva - úgy tudja, a vételár 300 és 500 millió euró között mozog. Az angol Guardian megerősítette, Louis-Dreyfus várhatóan 192 millió fontot (306 millió eurót) fizet majd a csoportért. Vezetője Netzer, az 1972-es Európa-bajnok német csapat egykori játékosa lesz, aki már a dolgozott menedzserként a KirchSportnál.

A KirchSport értékére jellemző, hogy a 2006-os, németországi labdarúgó-világbajnokság mellett birtokolja a Bundesliga, a jégkorong-világbajnokság és a sí Világkupa médiajogait is. A KirchMedia iránt további érdeklődők is akadnak, többek között a francia TF1 televíziós csatorna is ajánlatot tett rá.