Vágólapra másolva!
Tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést tartott a Vasas SC. A magyar sport egyik legpatinásabb, 91 és fél esztendeje alapított klubját a jövőben Pongrácz Antal társadalmi, Markovits László ügyvezető elnökként irányítja. A Folyondár utcai sportcsarnokban megtartott "egyesületi parlament" előbb a harminc elnökségi tagot választotta meg, azután szavazott bizalmat Pongrácz Antalnak és Markovits Lászlónak.

A Vasas frissen megválasztott társadalmi elnöke 56 esztendős, s egyáltalán nem újonc sportvezető: a nyolcvanas évek végén az akkori sporthivatal egyik elnökhelyettese, később a MOB alelnöke, s a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség első számú irányítója is volt. Jelenleg az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese. "Szó sincs arról, hogy máris kész programom lenne, először jobban meg akarom ismerni a klub anyagi és létesítményhelyzetét" - mondta.

Szapor: A Vasas célja csakis a feljutás lehet/sport/magyarfoci/20020913szapor.htmlKEK-győztes a Vasas pólócsapata20020413sima.htmlLefújták a sztrájkot a Vasas kézisei/sport/csapat/kezilabda/20020409lefujtak.html

Utóbbival kapcsolatban, bár hangsúlyozta, hogy nem tulajdonosai, csak használói a pályáknak, sportcsarnokoknak, máris vannak elképzelései. Elsősorban Angyalföldre szeretné koncentrálni az erőket, azt szeretné, hogy a Fáy utcában a jelenleginél sokkal korszerűbb körülmények tudna sportolni a Vasas-versenyzők zöme, s ide várja a környékbeli gyerekeket, hobbiszerűen mozogni vágyókat is. "Minden szempontból a korábbinál lényegesen jobban szeretnék támaszkodni a XIII. kerületi önkormányzatra, a környék vállalkozóira, a városrészben található kisebb, de a nagyobb cégekre is."

Pongrácz nem titkolta, hogy a profizmust kívánja minden szinten létrehozni, új egyesületi modellt próbál majd kidolgozni mind a szakmai munkában, mind a gazdálkodásban. "Ennek a kereteit kell megteremteni, ez az én fő feladatom" - szögezte le.