Vágólapra másolva!
Abból a megközelítésből is módosítani kellene a sporttörvényt, hogy nőjön a vidék szerepe, jelentősége. Ezt az igényt fogalmazták meg tizenkét dunántúli megye sportigazgatói annak a kétnapos bükfürdői tanácskozásnak a nyitányán, amelyen Köpf Károly, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sportért felelős helyettes államtitkára volt kedden a vendég.

Köpf Károly helyettes államtitkár szerint elsősorban a diáksport szervezésében, az utánpótlásközpontok működtetésében kell az eddiginél jelentősebb feladatot kapnia és ellátnia a vidéki sportigazgatóságoknak, tehát a szerepük - miután a sporttárca számára ezek a területek kiemelten fontosak - feltétlenül nőni fog a jövőben. "A Nemzeti Atlétikai Program és a labdarúgás utánpótlásáról korszerű körülmények között gondoskodó Bozsik-program sikere már most is jórészt a vidéki sportvezetőkön, szakembereken múlik" - mondta.

A hazai sportélet állami irányításáért felelős vezetők egyetértenek abban: a sporttörvény módosításával is meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy megváltozzon az eddigi rendszer, s a most meglehetősen elhanyagolt megyei sportszövetségek nagyobb hatáskört kapjanak, hiszen az "élet rendje" is az alulról szerveződés mellett szól.

Szerdán Jánosi György sportminiszter lesz a fórum vendége, s a készülő Nemzeti Sportstratégiáról tárgyal majd a dunántúli megyékből érkezett vezetőkkel.