Vágólapra másolva!
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint Németország ideális házigazdája lenne a 2012-es játékoknak.

"Azt hiszem, a németek esélyei alapvetően jók" - mondta a Kicker című magazinnak a belga sportdiplomata. "Biztos a politikai és a gazdasági helyzetük, és Németország sportnagyhatalom, amelyet számos Eb és vb sikeres rendezésével bizonyított."

A Német Olimpiai Bizottság 2003 áprilisában határoz arról, hogy az országból Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lipcse és Stuttgart közül melyik város kandidálhat. A 2012-es ötkarikás játékok rendezési jogára Budapestnek is szándékában áll pályázni, a döntést 2005-ben hozza meg a NOB.

Az elnök arról is beszélt, hogy a labdarúgás helye az olimpiai műsorban, pedig a legnagyobb sztárok nem vehetnek részt a tornákon. "A futball a legfontosabb ötkarikás sportágak közé tartozik. Az is igaz, hogy a klasszisok többsége távol marad, de az olimpiának nem sztárparádénak kell lennie. Sokat számít, hogy az ötkarikás játékokon nem csak az európai és a dél-amerikai csapatok számíthatnak sikerre" - mondta Rogge, akinek a szavait a legutóbbi két esemény is igazolja: Atlantában Nigéria, míg Sydneyben Kamerun aranyérme jelezte az afrikai labdarúgás előretörését.