Vágólapra másolva!
Nate McMillan a második edzőként dirigált meccsén is győzedelmeskedett, nem is akármilyen ellenfél, a bajnoki címvédő Lakers ellen nyert a Sonics. A feltámadások játéknapja volt a 31.: a Bulls kilenc vereségből álló szériája ért véget Atlantában, a nyugati utolsó Golden State pedig az Indianát verte meg.

Fotó: Reuters

A Bikákat az orrbaverés sem
állíthatta meg

Oaklandben idén mindössze negyedszer tapsolhattak győzelemnek, de még az is majdnem elúszott. A Golden State Warriors már 18 ponttal vezetett a negyedik negyedben, és még mindig tízzel két perccel a vége előtt, de az Indiana Pacers folyamatosan tört felfelé. Amikor már csak két pont volt az előny, Chris Mills egy nagy birkózásban megtartott egy labdát, majd dobott belőle egy tempót 22 másodperccel a vége előtt, így a Warriors 99-95-re nyert. Az Indiana eddig 0-6-tal áll nyugati ellenfelekkel vívott meccsein.

Fotó: Reuters

LaFrentz és McDyess szinte
agyonnyomták Taylort, a Rockets
a végén mégis megszerezte a
győzelmet Denverben

Glenn Robinson (aki hét meccs óta nem áll meg húsz pont alatt) szinte megállíthatatlannak tűnt Milwaukee-ban, és 35 perc alatt abszolvált 25 pontjával, nyolc asszisztjával, öt lepattanójával, valamint egy blokkjával 108-97-es győzelemre vitte a Bucks Boston Celtics elleni meccsét. Sam Cassell 19 ponttal és 14 gólpasszal segített a Milwaukee-nak, amely már az első negyedben 17 pontos előnyt szerzett. A Paul Pierce 34, illetve Antoine Walker 20 pontjával támogatott Celtics idegenbeli mérlege 1-5-re romlott.

Fotó: Reuters

McMillan így ünnepelt 1996-ban,
amikor a Sonics a rájátszásban
kiverte az akkor címvédő Houstont

Rasheed Wallace, aki büntetésből a kispadon kezdett, majd a meccs során begyűjtötte idei kilencedik technikai faultját, 28 ponttal vezette a Portland Trail Blazerst, amely 95-84-re verte a Dallas Mavericks gárdáját. A NBA-rekordot egy évben beszerzett 38 technikaival tartó Wallace-t fegyelmezési céllal száműzte a cserék közé (az előző mérkőzésen, a Seattle ellen kiállított) Mike Dunleavy edző, és a kezelhetetlen csatár 12/17-es mezőny-, illetve 3/4-es büntetőstatisztikával, valamint nyolc lepattanóval válaszolt.

A Blazers a hátvéd Bonzi Wells nélkül játszotta le a meccset, mert őt egymeccses eltiltással és tízezer dollárra büntette az NBA, amiért megdobta az egyik bíró a Sonics elleni rangadón, a kiállítása után. Az Orlando Magic edzője, Doc Rivers a Utah ellen 88-86-ra elvesztett meccs után tett, a bírókat bántó nyilatkozata miatt 7500 dollárt köteles fizetni.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

Nem megy ez Vince Carter nélkül: egy húszast kapott Charlotte-ban a Toronto, de legalább Dávid Kornél játszott végre, 15 perc alatt hat pontot és három pattanót gyűjtött. Szenzációs játéknap volt a 30. - elég lenne csak a Knicks-Heat örökrangadót venni, de a kilenc meccs több mint fele rendkívül szoros, nagy csatát hozott.