Vágólapra másolva!
Alaposan megfiatalodott az Indiana csapat, de így sem tudott felülkerekedni a címvédőn: a bajnok idei legjobb támadójátékát nyújtva nyert a tavalyi döntősök meccsén. A Toronto ezúttal nem viselte el Vince Carter hiányát, kikapott Dallasban, Dávid Kornél ismét nem játszott. Győzelemmel kezdett a Seattle új edzője, Nate McMillan.

Fotó: Reuters

A Shaq névre hallgató húshegy
előtt nem lehet megállni

Amíg a palánkok alatt O'Neal büntetett, a külső kerületekből folyamatosan érkeztek a Lakers bombái, a franchise csúcsát állítva be 15 sikeres tripladobással 27 kísérletből. A Pacers edzője szerint éppen ez húzta keresztül a vendégek számításait. "Meg akartuk mutatni, hogy mi is jók vagyunk" - mondta Isiah Thomas. "Úgy raktam össze a csapatot, hogy ne Shaqkel birkózzon, mert vele egyszerűen nem lehet. Azután a legnagyobb meglepetésünkre a távoli dobásokkal vertek meg minket." A Lakers főágyúsa Ron Harper volt, aki 4/6-os triplamutatóval érte el szezoncsúcsot érő 21 pontját. "Kétszáz triplát dobtam edzésen" - mesélt Harper a felkészüléséről. "Azt mondják, nem tudok rendesen dobni, na tessék, hagyjanak egyedül, és ezt kapják érte."

Fotó: Reuters

Wilkens mester nem sokszor vette eddig
igénybe Dávid Kornél szolgálatait


Kevin Garnett 15 pontjával és 12 lepattanójával a Minnesota Timberwolves könnyedén, játszadozva verte Chicagóban a Bullst 96-76-ra. Garnett ugyanakkor idén harmadszor nem lett a Timberwolves legjobb dobója, a "házi ellenség" Wally Szczerbiak 18-cal megelőzte. A szánalmas Bulls ismét ott van, ahol az előző két szezonban megszokhattuk: 1-13-as győzelem-vereség mutatóval tökutolsó, öt mérkőzésén még a 80 pontot sem érte el.

Az Atlanta Hawks is állhatna olyan rosszul, mint a Bulls, de ők feledtették rusnya idénykezdetüket (0-7, majd 1-10), illetve csúcsgyenge idegenbeli mérlegüket (0-8), amint Lorenzen Wright egyéni szezoncsúcsot érő 23 pontjával (9/13 a mezőnyből) már az első félidőben húszpontos előnyt szereztek Washingtonban, és végül 102-75-re verték a Wizards gárdáját. Hawks február 25-én nyert utoljára idegenben, azóta 22 vendégfellépését veszítette el.

Sam Cassell ellopta a meccset, amire a Miami Heat mintha nem tartott volna igényt. Cassell felkapaszkodott Anthony Mason karjára, hogy egy szabad labdát az égből leszedjen 5,3 másodperccel a lefújás előtt, amelyet aztán a triplavonal mögül, kilenc tizedmásodperccel a végső dudaszó előtt hintett a hazaiak kosarába. A Milwaukee Bucks úgy nyert 102-101-re Miamiban, hogy a negyedik negyed elején még 22 pontos hátrányban volt. Lindsey Hunter 23 pontjából 15-öt az alatt a 24-2-es roham alatt szerzett, amelynek végén, 87-87-nél egyenlő lett az állás. Glenn Robinson 22, Ray Allen 21, Cassell 15 pontot szerzett, Ervin Johnson pedig 14 lepattanót, így hajszolva a Miamit sorban negyedik vereségébe.

Fotó: Reuters

Webbertől (jobbra) a labdát, a
Sacramentótól a győzelmet nem
lehetett elvenni

Gary Payton előbb sikerrel elüldözte Paul Westphal edzőt, majd 24 ponttal és 10 assziszttal győzelemre segítette annak utódját, Nate McMillant, aki az örök rivális Portland Trail Blazers otthonában nyerte edzői karrierje első mérkőzését. A Seattle SuperSonics 105-93-as győzelme már az első negyedben megalapozódott, amikor 14 pontos előnyre tettek szert a vendégek, 30 pontot szerezve ebben a játékrészben - ennyit a Blazers egyetlen ellenfele sem dobott még idén e periódusban. A Portland edzőjét, Mike Dunleavyt és csereirányítóját, Bonzi Wellst kiállították a negyedik menetben, miután vitattak egy bírói döntést. Utóbbi komoly büntetésre számíthat, mert kiütötte a bíró kezéből a labdát, majd fejpántját is hozzávágta.

Negatívra fordult a New Jersey Nets East rutherfordi mérlege, miután egy technikai fault befújásával a bírók úgy felhúzták Karl Malone-t, hogy 11 pontot szórt hat perc alatt az utolsó negyedben (összesen 21-et), így a Utah Jazz lehajrázta a vendéglátót, és 98-92-re nyert. A Nets 76-70-re még vezetett 7:37-tel a vége előtt, de Malone egy zsákolást követően háromszor hajtott végre három pontot érő betörést, és 1:21-nél már a Utah ment 90-86-ra. Stephon Marbury hiába dobott 33-at a Nets javára, a csapata sorban negyedszer is veszített, a John Starks 18 pontjával, valamint John Stockton 14 asszisztjával megtámogatott Jazz pedig ragaszkodott a szokásához: 1994. január 6. óta minden egyes Nets elleni meccsét megnyerte.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

A szezonnak nagy várakozásokkal nekikezdő Orlando Magic mindkét nyáron igazolt nagy sztárja lesérült, nem csoda, hogy ismét kikaptak. A New York nagyon megverte a Vancouvert, a Los Angeles-i házi rangadó pedig sorozatban 15. alkalommal ért véget Lakers-győzelemmel.