Vágólapra másolva!
Újra itt van Joe Smith, aki egy titkos szerződés miatt eddig munka nélkül volt. A profisport történetének egyik legkeményebb büntetését magával hozó ügy főszereplője 20 ponttal mutatkozott be új csapatában, és a Detroit 118-96-ra verte a Vancouvert. A 11 mérkőzést felvonultató 25. játéknapon újra nyert a Philadelphia, a utah-i John Stockton pedig újabb csúcsot ért el: 1270. meccsét játszotta egyazon csapat színeiben.

Fotó: Reuters

Ezen a tavalyi képen az akkor még detroiti
Laettner gyilkolja Smitht

Smith igazolása elsősorban Jerry Stackhouse tehermentesítése érdekében jött jól a Pistonsnak, amely az új felállásban idei legnagyobb góltermését produkálta, Stackhouse pedig, aki a liga harmadik legjobb dobója 27,6 pontos meccsátlaggal, 31 pontot szerzett, abból 14-et az első negyedben, amikor a hazaiak 37-19-es előnyt szereztek. A 4-1-es startja után sorozatban hetedszer veszítő Grizzlies legjobbja Shareef Abdur-Rahim volt 29 ponttal és 12 lepattanóval.

Denverben Antonio McDyess húsz pontjából tizet a harmadik negyed hajrájában dobott, amikor a Nuggets ellépett a San Antonio Spurstől, hogy végül 102-92-re nyerjen. Nick Van Exel 27 ponttal és 13 assziszttal segítette a hazaiakat, akik legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek (mindet odahaza) és három sikertelen Spurs elleni csata után tudtak nyerni az 1999-es bajnok ellen. A vendégeknél Tim Duncan 21 pontot és 14 lepattanót gyűjtött.

Fotó: Reuters

A Spurs Admirálisa, David Robinson
négy mezőnykosarának egyikét
dobja a denveri Clark mellett

David Wesley 24, Jamal Mashburn pedig 20 pontot dobott, amint a Charlotte Hornets Milwaukee-ban verte meg a Bucksot 106-90-re, sorban negyedik sikerét könyvelve el ezzel. A hazaiaknál Ray Allen 21-et, Sam Cassell 19-et vállalt, de a Bucks nem számíthatott sem a megfázással bajlódó Glenn Robinsonra, sem a frissen szerződtetett Jerome Kerseyre. Utóbbi nagyon fontos erősítést jelenthet a 3-8-as győzelem-vereség statisztikával szégyenkező Milwaukeenak, hiszen eddigi 16 idénye során 10,4-es pont-, és 5,6-os lepattanóátlaggal büszkélkedhetett a veterán csatár.

Az Indiana Pacers kiköszörülte a csütörtöki csorbát, Jalen Rose 23 pontjával 99-87-re megverte a Washington Wizards együttesét. Rose ezúttal sokkal magabiztosabban játszott, mint szezonbeli első meccsén, a Raptors ellen: 41 perc alatt 9/18-as mezőnymunkával gyűjtötte pontjait, az Indiana pedig négy vereség után nyert.

Fotó: Reuters

Egy élő legenda, Karl Malone és
egy ifjú csillag, Stephon Marbury
bűvöli a távolódó játékszert

Paul Pierce 41 pontos karriercsúcsa tán még nem lett volna elég a Boston Celtics 103-98-as hazai győzelméhez az Orlando Magic ellen, de Doug Overton három pontos játéka 51, illetve Antoine Walker triplája 17 másodperccel a hosszabbítás vége előtt bestabilizálta a sikert. A sérült All-Star csatár, Grant Hill nélkül játszó Orlando sorozatban negyedszer, legutóbbi nyolc meccséből hetedszer kapott ki.

Phoenixben Jason Kidd nyolcadik alkalommal jutott dupla-dupláig, és a Suns 11. alkalommal verte meg hazai pályán a Golden State Warriorst, ezúttal 80-74-re. Kidd 18 pontot és 13 gólpasszt jegyzett, és a hajrában hat egymás utáni büntetőt vágott be, hogy a Suns kezeiből ne csússzon ki a győzelem.

Los Angelesben telt ház várta a Lakerst és a Minnesota Timberwolvest, és Kobe Bryant 29 pontja, valamint Shaquille O'Neal 28 egysége és 16 lepattanója segítette hozzá a hazaiakat, hogy 115-108-as sikerrel vessenek véget a vendégek öt meccs óta húzódó veretlenségének.

A Cleveland Cavaliers ugyancsak hosszú sorozatot stoppolt le: a Miami Heat ellen négy éve, hét mérkőzésen át képtelenek voltak hazai pályán nyerni. A Gund Arena 20 562 nézője most Clarence Weatherspoon 61 pontjának és 12 lepattanójának, valamint a Cavs 85-80-as győzelmének tapsolhatott.

Seattle-ben a Kesztyű becenévre hallgató Gary Payton megtalálta a jobbik kesztyűjét: 23 pont, 11 assziszt, nyolc lepattanó és öt labdaszerzés került a neve mellé, amint a SuperSonics 98-81-re megverte a Los Angeles Clipperst.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

Vince Carter vezetésével a Toronto Raptors három negyed alatt dobott 100 pontot, és így nem lehetett kérdéses, hogy ki nyeri az egyetlen csütörtöki mérkőzést. Az Indiana Pacers otthonában kiharcolt 111-91-es győzelemből Dávid Kornél egy-egy ponttal és lepattanóval vette ki a részét.