Vágólapra másolva!
Vince Carter vezetésével a Toronto Raptors három negyed alatt dobott 100 pontot, és így nem lehetett kérdéses, hogy ki nyeri az egyetlen csütörtöki mérkőzést. Az Indiana Pacers otthonában kiharcolt 111-91-es győzelemből Dávid Kornél egy-egy ponttal és lepattanóval vette ki a részét.

Fotó: Reuters

Jermaine O'Neal zsákolását nyugodtan
nézték a torontóiak, mert ez az össz-
pontszáma felét jelentette

A Raptors a tizedik indianapolisi kiruccanásán tudott először nyerni, és ebben nagy szerepe volt a nyáron éppen a Pacerstől Kanadába szerződő Mark Jacksonnak, aki hat évet dolgozott előtte az Indianánál.. A veterán karmester 11 pontot, nyolc asszisztot és hat lepattanót gyűjtött volt munkaadója ellenében. "Különleges este volt, a Hálaadás napja... Óriási érzés ide visszatérni, ahova annyi emlék és baráti kapcsolat fűz" - mondta Jackson.

A vendégcsapat minden játékosa pályára léphetett a záró játékrészben már gálajelleget öltő találkozón, Dávid Kornél négy percet töltött a parketten, kosárra dobni mezőnyből meg sem próbált, két büntetőjéből egy ment be, megszerzett egy támadólepattanót és volt egy-egy faultja és labdavesztése.

A Pacers színeiben Reggie Miller 20, Travis Best pedig 19 pontot dobott, de nem tudták megakadályozni, hogy csapatuk sorozatban negyedszer is kikapjon. Ilyen utoljára 1994 januárjában történt velük, akkor ötödszörre is veszítettek. A mostani vereségnek köszönhetően az ötödikről a hetedik helyre este vissza a Keleti konferencia tabelláján, és a tavalyi brutális hazai mérlegükhöz (36 győzelem, 5 vereség) képest igencsak szerényen szerepelgetnek a Conseco Fieldhouse-ban (3-3).

A Pacers egyetlen öröme a csütörtöki találkozón Jalen Rose visszatérése lehetett. A több poszton is bevethető játékos a szezon első tíz meccsét kihagyta törött bal csuklója miatt, és idei debütálása igen jól sikerült: 16 pont, hét gólpassz és hat lepattanó került a neve mellé 39 játékperc alatt. "Nem egészen ilyen visszatérésre számítottam" - mondta Rose, egyfelől a vereségre, másrészt a mezőnybeli dobószázalékára utalva (5/17, 29%). Először kezdett egyébként az Indianában a horvát Zan Tabak (9 lepattanó, 6 pont), akinek pályafutása kicsit Dávidéhoz hasonlóan alakul, csak ő már hatodik szezonját tölti Amerikában.

A 24. játéknap statisztikái

Pacers - Raptors 91-111 (16-11, 19-35, 28-39, 28-26)
Indianapolis, 18 345 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): R. Miller 20, Tabak 9, J. Rose, Best 7-7, illetve V. Carter 28, A. Davis 10, M. Jackson 8

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

A Charlotte Hornets volt az első, aki meg tudta verni a Philadelphia 76erst idén. A megoldás Allen Iverson kikapcsolása volt, a szupertörpe mindössze hét pontig jutott. A 23. játéknapon 11 mérkőzést játszottak, ezek közül kiemelkedett a Miami hazai összeomlása a Cleveland ellen, illetve a Portland milwaukee-i győzelme, amely hétmeccses túráján az ötödik siker volt.