Vágólapra másolva!
A Charlotte Hornets volt az első, aki meg tudta verni a Philadelphia 76erst idén. A megoldás Allen Iverson kikapcsolása volt, a szupertörpe mindössze hét pontig jutott. A 23. játéknapon 11 mérkőzést játszottak, ezek közül kiemelkedett a Miami hazai összeomlása a Cleveland ellen, illetve a Portland milwaukee-i győzelme, amely hétmeccses túráján az ötödik siker volt.

Fotó: Reuters

A minnesotai Ellis (szemben) ezúttal
nemcsak védekezni volt a pályán,
győztes kosarat dobott a Vancouver
ellen

A Miami Heat szintén teljes gólzárlatba került, amint az Andre Miller 13 pontjával, valamint Zydrunas Ilgauskas 10 pontjával és 12 lepattanójával megtámogatott Cleveland Cavaliers 86-67-re nyert idegenben, szintén az elejétől vezetve. Miller a harmadik negyed eleji 23-4-es rohamból kilenc ponttal vette ki a részét, s ennek a végén a Cavs 23 ponttal is vezetett. Anthony Mason 16 pontja volt a legtöbb a hazaiaknál, akik mindössze 33%-kal (25/75) dobtak a mezőnyből. A Cleveland 12 éve nem kezdett ilyen jól a bajnokságban, 8 győzelmük mellett csak háromszor kaptak ki.

Los Angelesben nem volt vita, Kobe Bryantnek csak három felvonás kellett, hogy dobjon 31 pontot, 30 percnyi játékidő is elég volt neki 13/19-es mezőnystatisztikához, tömérdek parádés pincérhez és zsákoláshoz, a Lakers pedig 111-91-re verte a Golden State Warriorst. A szintén csak 31 percet játszó Shaquille O'Neal 15 ponttal, 14 lepattanóval, valamint hat-hat gólpasszal és blokkal járult hozzá a sikerhez, amely a 17. Lakers-győzelem volt a két csapat legutóbbi 18 randevúján.

Fotó: Reuters

A Portland idegenbeli sikerének
egyik főszereplője a litván Sabonis
(szemben) volt: 11 percet játszva
dobott 10 pontot

A Minnesota Timberwolves azzal nyert 101-100-ra a Vancouver Grizzlies ellen, hogy az összesen 16 pontot és 12 lepattanót gyűjtő LaPhonso Ellis bepöckölte Kevin Garnett kihagyott dupláját három másodperccel a vége előtt, amikor már úgy tűnt, hogy a Wolves jó szokása szerint ismét összerogy a meccs végére. A Grizzlies 24 másodperccel a lefújás előtt látszott egyenesbe kerülni, amikor Kevin Edwards besuttyantott egy triplát (100-99). A 24 pontos Garnett próbálta meg visszafordítani a meccset, amelyen szinte végig vezetett a Minnesota, a bal szélről, két védő felett szálló dobása kipattant a gyűrűről, de Ellis ott volt és bepöcizte.

A Portland Trail Blazers 93-84-re verte meg a Milwaukee Buckst idegenben, de nem akárhogyan, hat játékosa ért el legalább tíz pontot: Rasheed Wallace 18, Steve Smith 12, Greg Anthony, Shawn Kemp, Scottie Pippen és Arvydas Sabonis 10-10, utóbbi csak 11 percet játszott és minden pontját a harmadik negyedben dobta, amikor eldőlt a meccs a vendégeknek. A Blazers 23 év óta nem volt ilyen hosszú túrán, de tíz nap és hét meccs után 5-2-es győzelem-vereség mutatóval mehetnek pihenni, három hazai meccs következik nekik, az első szombaton.

A San Antonio Spurs agyonverte a Seattle SuperSonicst, és itt is hatan dobtak tíz fölött: Malik Rose 22, Derek Anderson 18, David Robinson 14, Sean Elliott 12, Tim Duncan 11, Danny Ferry 10 egységet tett bele a 112-85-ös tiprásba. A San Antonio a második negyedet nyomta meg durván, ez 36-11-lett, és a Spurs onnantól meg sem állt sorozatban hatodik hazai győzelméig. Az 1999-es bajnok idén veretlen hazai pályán, a Philadelphia és a Cleveland (egyaránt 5-0) mondhatja még ezt magáról.

Fotó: Reuters

A passzkirály Stockton (szemben)
most átadta a karmesteri pálcát
Vaughnnak

Az Atlanta Hawks megemberelte magát, és bár nem dobott jobban, mint szokott, jobban védekeztek, és 78-74-re legyőzték a tartalékos New York Knickst. Dikembe Mutombo és Alan Henderson vezérletével a hazaiak 42-30-ra nyerték a lepattanókért vívott ütközetet, amelyben a Knicks sérült centere, Marcus Camby nem vehetett részt.

Bostonban Antoine Walker 13-13 pontot és lepattanót, valamint nyolc asszisztot jegyzett, Paul Pierce pedig 16 pontot dobott, hogy a Celtics 96-81-re verje a Houston Rockets gárdáját. Az általában 100 pont g fölött kapó Boston szezonrekordot döntött az ellene szerzett pontok tekintetében, a Houstont 32%-os (28/88) mezőnymutatón tartották.

Sacramentóban Chris Webber 29 pontja, 13 lepattanója és öt gólpassza vezette a Kings csapatát 100-71-es győzelemre a Chicago Bulls felett. A végig vezető hazaiak ezzel a liga legaljára taszították a Chicagót, amely 11 vereség mellett eddig csak egyetlen egyszer bírt nyerni.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

Tracy McGrady finisbéli mélázását kihasználva, a végeredmény beállításával először vezetve nyert a New York Orlandóban. A Warriors hosszabb időre lesz kénytelen nélkülözni Danny Fortsont, a lepattanózás pillanatnyi legjobbját, akinek eltört a lába. A fiatal Trajan Langdon 31 pontot dobott a Clevelandben a Pistons 19 pontos megruházása során.